Jak správně podat kočce tabletu?

Jak správně podat kočce tabletku? Který postup je ten správný? Jaké jsou další možnosti podání tablety kočce? Na tyto a další dotazy vám odpoví MVDr. Zdeněk Cvrček. Dozvíte se o osvědčených metodách.

Kočka

Jak správně podat kočce tabletku?

Kočka je tvor velice si vážící své samostatnosti a nezávislosti. Přimět kočku k úkonu, který si představujeme, je poněkud obtížnější, než je tomu u psa. Kočka má vždycky nějaký volný zub nebo dráp, kterým dá najevo svůj případný nesouhlas s naší představou o úkonu. Klasickým příkladem je podání tablety odčervovacího prostředku.

Postup může být následující:

  1. Uchopíme kočku a zabalíme ji do ručníku.
  2. Vložíme kočce tabletku do ústní dutiny.
  3. Ošetříme si rány
  4. Sundáme kočku z lustru.
  5. Krok č. 5 viz krok č. 1

Další možnosti podání tablety kočce

Tabletku můžeme rozdrtit a zamíhat do masa, do konzervy nebo do kapsičky se šťavnatou masitou potravou s rosolem. Většinou to k dosažení úspěchu postačí.

V případě neúspěchu osvědčenou metodou:

„ Pokud tento postup nepomůže, můžeme mlékomilné kočce nabídnou medikovaný cukr rozpuštěný s tabletou v mléce″, říká MVDr. Zdeněk Cvrček.

Také můžeme velmi elegantním způsobem drbat kočku za ušima a v průběhu hlazení rozhrnout srst nejlépe na několika místech a vkápnout na kůži kapičku speciálního léčiva Profender od firmy Bayer, které naši kočku zbaví jak oblých, tak i plochých červů, což předchozí podobně aplikované léky neuměly.

„ Tak zůstává v pohodě kočka, majitel, který si odpustil stresujících 5 kroků, a děti, které se teď nějaký čas nemusí bát kontaktu s kočičkou, a neslyší ryčné zvuky zoufalého boje odčervovaného zvířátka, prostě k nezaplacení”, říká MVDr. Zdeněk Cvrček.

Před podáním odčervňovací tablety dodržujte určité zásady

Pouze je nutné, aby kočka nebyla 10 dní předtím nebo potom koupána, protože účinnost léčiva závisí na dobrém rozpuštění v kožním mazu. Pokud je kočka umytá, žádný maz na kůži nemá a „zázrak” se bohužel nekoná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies