Špagety - chutné recepty

V dnešním článku vám poradíme, jak si můžete připravit lahodné kuřecí nudličky ve špagetách, špagety s jemnou sýrovou omáčkou a nebo například velmi chutný nákyp ze špaget.
Těstoviny

Recept na kuřecí nudličky ve špagetách s nivou ( pro 4 osoby)

400 g kuřecích prsíček, půl pytlíku mražené zeleniny s brokolicí, mrkví a květákem, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, 2 lžíce másla, 150 g sýra Niva, listy hlávkového salátu, malá rajčátka na ozdobu

Jak budeme postupovat

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé, tenké nudličky. Do velikého hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety podle návodu na pytlíku. Hotové je scedíme, dáme zpátky do hrnce a omastíme lžící másla.

 

Do hlubší pánve dáme druhou lžíci másla a masové nudličky opečeme ze všech stran, přidáme mraženou zeleninu, lehce osolíme a spolu podusíme do změknutí. Pokud bude potřeba, podlijeme troškou vody.

 

Do hotové masové směsi přidáme těstoviny, sojovou omáčku a zasypeme nastrouhanou Nivou. Lehce promícháme a servírujeme na talíř vyložený listy hlávkového salátu. Povrch ozdobíme rajčátky, která jsme rozkrájeli na poloviny.

Recept na špagety s jemnou sýrovou omáčkou ( pro 4 osoby )

400 g špaget, 120 g jemného taveného smetanového sýra, 100 g jemně strouhaného tvrdého sýra, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 50 ml mléka, 1 lžička hladké mouky, sůl a mletý černý pepř, petrželová nať

Jak budeme postupovat

Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, poté je promícháme s máslem. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou cibulku, nadrobno nakrájený česnek a osmahneme do růžova, přidáme kostky taveného sýra a za stálého míchání sýr rozpustíme.

 

Do rozpuštěného taveného sýra postupně přisypáváme a za stálého míchání rozpouštíme jemně nastrouhaný tvrdý sýr. Přilijeme jogurt, ve kterém jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a opět za stálého míchání chvilku povaříme.

 

Pokud je omáčka hustá, tak ji zředíme mlékem, dosolíme a dochutíme mletým pepřem. Špagety upravíme na talíř a přelijeme sýrovou omáčkou, povrch ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Recept na nákyp ze špaget( pro 4 osoby )

250 g špaget, 150 g měkkého salámu, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 3 vejce, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g másla, strouhanka, sůl, pepř

Jak budeme postupovat

Ve velikém hrnci vaříme dostatečné množství osolené vody, vsypeme do ní špagety rozlámané na malé kousky. Uvaříme a scedíme. Salám nakrájíme na kostičky a spolu se scezeným hráškem promícháme se špagetami. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky vmícháme do špaget a nakonec přidáme sníh, osolíme a opepříme.

 

Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme nudlovou směsí. Dáme do trouby zapéct, před dohotovením povrch posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Krájíme porce, které posypeme drobně nakrájenou jarní cibulkou nebo pažitkou a podáváme s mrkvovým salátem.

Recepty z naší kuchyně - další zajímavé rady do vaší kuchařky

Ryby, rybky i rybičky v naší kuchyni

Víte, jak správně vařit a skladovat zeleninu?!

Koření do každé kuchyně

Jak švindlovat v kuchyni

Netradiční rybí polévky

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies