Jak švindlovat v kuchyni

Každému se občas stane, že uprostřed vaření zjistí, že mu chybí některá z potřebných ingrediencí. Nezoufejte, nic není ztraceno! Téměř každá surovina má náhražku. Poradíme vám, jak chytře švindlovat v kuchyni.

Hrnec, vařečka

Chybějící ingredience na těsto

  • Chybějící mléko můžete nahradit sušenou smetanou rozpuštěnou ve vodě nebo vodou sycenou kysličníkem uhličitým.
  • Chybějící polohrubou mouku nahraďte směsí hladké a hrubé mouky v poměru 1:1. Hrubou mouku můžete nahradit krupicí.
  • Vejce nahraďte jednou lžící sójové mouky.
  • Málo tvarohu na tvarohovou náplň? Nastavte jej krupicovou kaší s trochou pudinku a vanilkového cukru.
  • Javorový sirup lze nahradit medem a med zase javorovým sirupem.

Další chybějící igredience na vaření

  • Potřebujete tvrdý sýr na strouhání? Na hodinu dejte to mrazáku sýr tavený a pak jej nastouhejte.
  • Majonézu do salátu můžete nahradit bílým jogurtem. Vynikající je také kombinace bílého jogurtu se lžící ostré chilli hořčice!

Jak urychlit tepelnou úpravu

  • Brambory budou rychleji uvařené, když do vody přidáte lžičku prášku do pečiva.
  • Aby těsto kynulo rychleji, veškeré sypké suroviny dejte do mísy a nahřejte na sucho na teplém sporáku nebo na topení. Také ostatní suroviny nechejte odležet v teple. Teprve poté vypracujte těsto.

Další švindly v kuchyni

  • Aby byl koláč krásně žlutý, přidejte do těsta půl balíčku vanilkového pudinku rozmíchaného v trošce mléka.
  • Pokud vám předčasně ztuhne poleva a vy ještě potřebujete koláč dozdobit oříšky či ovocem, na krátkou dobu strčte moučník do trouby, čímž poleva změkne.
  • Potřebujete-li do těsta přidat máslo, které je ale bohužel přespříliš ztuhlé, buďto jej nastrouhejte na struhadle nebo jej na několik sekund dejte rozehřát do mikrovlnné trouby.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies