Jak švindlovat v kuchyni
karmik karmik
19.12.2008
Každému se občas stane, že uprostřed vaření zjistí, že mu chybí některá z potřebných ingrediencí. Nezoufejte, nic není ztraceno! Téměř každá surovina má náhražku. Poradíme vám, jak chytře švindlovat v kuchyni.
Chybějící ingredience na těsto
-
Chybějící mléko můžete nahradit sušenou smetanou rozpuštěnou ve vodě nebo vodou sycenou kysličníkem uhličitým.
-
Chybějící polohrubou mouku nahraďte směsí hladké a hrubé mouky v poměru 1:1. Hrubou mouku můžete nahradit krupicí.
-
Vejce nahraďte jednou lžící sójové mouky.
-
Málo tvarohu na tvarohovou náplň? Nastavte jej krupicovou kaší s trochou pudinku a vanilkového cukru.
-
Javorový sirup lze nahradit medem a med zase javorovým sirupem.
Další chybějící igredience na vaření
-
Potřebujete tvrdý sýr na strouhání? Na hodinu dejte to mrazáku sýr tavený a pak jej nastouhejte.
-
Majonézu do salátu můžete nahradit bílým jogurtem. Vynikající je také kombinace bílého jogurtu se lžící ostré chilli hořčice!
Jak urychlit tepelnou úpravu
-
Brambory budou rychleji uvařené, když do vody přidáte lžičku prášku do pečiva.
-
Aby těsto kynulo rychleji, veškeré sypké suroviny dejte do mísy a nahřejte na sucho na teplém sporáku nebo na topení. Také ostatní suroviny nechejte odležet v teple. Teprve poté vypracujte těsto.
Další švindly v kuchyni
-
Aby byl koláč krásně žlutý, přidejte do těsta půl balíčku vanilkového pudinku rozmíchaného v trošce mléka.
-
Pokud vám předčasně ztuhne poleva a vy ještě potřebujete koláč dozdobit oříšky či ovocem, na krátkou dobu strčte moučník do trouby, čímž poleva změkne.
-
Potřebujete-li do těsta přidat máslo, které je ale bohužel přespříliš ztuhlé, buďto jej nastrouhejte na struhadle nebo jej na několik sekund dejte rozehřát do mikrovlnné trouby.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
5.0
Počet:
2
Nejlepší:
5
Nejhorší:
5
Diskuze