Jednohubky s klobásou
1 ks kvalitní trvanlivé klobásy (například čabajka, dunajská, apod.), 2 rohlíky, hořčice, máslo, cibulka, nakládaná okurka, kapie.
Rohlíky nakrájíme na kolečka, potřeme máslem a hořčicí. Poklademe plátky tence nakrájené cibulky. Klobásu nakrájíme na šikmé asi půl centimetrové plátky a položíme na cibulku. Nakonec přidáme kolečka nakládané okurky a celou jednohubku sepneme párátkem, na které jsme napíchli kousek naložené kapie.
Jednohubky s uzeným lososem
2 rohlíky, máslo, 3 vajíčka, 100 g uzeného lososa v oleji, petrželová nať na ozdobu.
Šikmé plátky rohlíků potřeme máslem a obložíme kousky vajíčka a plátky lososa. Zdobíme petrželovou natí.
Jednohubky se sýrem a ananasem
2 rohlíky, máslo, 100 g kvalitního tvrdého sýra, 100 g ananasového kompotu.
Plátky rohlíků potřeme máslem, na každý položíme kousek kvalitního tvrdého sýra a párátkem, na které jsme napíchli kousek okapaného ananasu, celou jednohubku zpevníme.
Jednohubky se sardinkami
2 rohlíky, máslo, krabička sardinek v oleji, 50 g másla do rybiček, nakládaná kyselá okurka, cibulka citrón, sůl.
Máslem potřeme plátky rohlíků a na každý dáme tenký kousek cibulky. Krabičku rybiček zbavíme oleje, v misce její obsah osolíme a ochutíme citrónovou šťávou a spojíme s kouskem másla. Na kolečka rohlíků s cibulkou klademe kopečky sardinek a zdobíme kouskem okurky. Celé propíchneme párátkem, uložíme na tác a podáváme.
Jednohubky se sardelkami
2 rohlíky, máslo, 2 malé cibulky, 4 vajíčka uvařená natvrdo, 2 krabičky sardelových oček, petrželová nať na ozdobu.
Rohlíky a nebo jiné pečivo nakrájíme na malé plátky, které potřeme změklým máslem. Na každý namazaný kousek pečiva položíme plátek cibulky a vajíčka. Z oček nebo plátků sardelek slijeme olej a rozdělíme je na vajíčka. Přizdobíme zelenou petrželovou natí a vpíchneme párátko.
Diskuze