Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Silvestrovské slané dobroty z lístkového těsta

Lístkové těsto se těší veliké oblibě mezi našimi hospodyňkami. Třeba lístkové tyčinky, nebo plněné šátečky, či párečky v těstíčku, mohou být pro vás inspirace, jak obohatit silvestrovský stůl.
Tyčinky z listového těsta

Recept na tyčinky z lístkového těsta

1 balíček lístkového těsta, 1 vejce, hrubá sůl, kmín

Jak budeme postupovat

Lístkové těsto rozválíme na plát o síle stébla a přeneseme jej na suchý plech. Vajíčko rozšleháme a potřeme jím povrch těsta. Ozdobným radýlkem rozkrájíme plát na tyčinky. Do papírových kornoutků s volnou špičkou dáme sůl a kmín.

 

Každou tyčinku posypeme jak solí, tak kmínem. Můžeme třeba i sezamovým semínkem, drobně sekanými mandlemi nebo ořechy, mákem a podobně. Troubu vyhřejeme na 220 °C a dáme tyčinky upéct. Během pečení nabudou a odskočí od sebe, tak že se budou lehce odlamovat.

Recept na lístkové šátečky plněné nivou nebo hermelínem

1 balíček lístkového těsta, 150 g sýra Niva vcelku nebo 2 kusy sýru Hermelín, vajíčko

Jak budeme postupovat

Těsto rozválíme válečkem na šířku 2 až 3 milimetrů a rozkrájíme na 16 kusů čtverečků. Do každého z nich vložíme kostičku nivy nebo hermelínu, růžky nahoře pořádně stlačíme do šátečku, položíme na plech vyložený pečícím papírem a každý šáteček potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Hotové mají krásnou zlatavou barvu.

Recept na pikantní párečky v lístkovém těstíčku

1 balíček lístkového těsta, 5 kusů loupacích párků, grilovací koření nebo jiné pikantní koření se solí, které máte oblíbené, vajíčko

Jak budeme postupovat

Těsto rozválíme na plát o síle 3 milimetrů a nakrájíme ho na pruhy široké 3 centimetry. Tyto pruhy rozkrájíme na 20 kusů proužků. Párky oloupeme a nakrájíme na kousky tak, abychom párek stejnoměrně rozdělili na 4 kousky.

 

Kousky obalujeme v pikantních směsích koření a omotáváme proužky lístkového těsta. Klademe na suchý plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zlatova. Všechny tyto dobroty podáváme k vínu.

Silvestr 2008 - Oslavte jej s magazínem Chovatelka.cz

Silvestrovský punč a jeho příprava 3 x jinak

Tipy na silvestrovské menu - chutné recepty

Silvestr 2008 – tipy na silvestrovský přípitek

Nezapomenutelné silvestrovské drinky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.