Rychlé recepty na polévky na zahřátí

Meteorologové nám opět slibují veliké mrazy a sníh, takže hodně z nás si jistě užije zimní radovánky. A co je lepšího pro promrzlé, promáčené, ale spokojené lyžaře, sáňkaře, bruslaře ? Teplo u kamen, suché oblečení a talíř horké polévky.
Polévka v misce

Recept na super rychlou česnečku ( pro 4 osoby )

1 a půl litru vody, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 100 g uzené slaniny, 1 vajíčko, 4 krajíčky staršího chleba, troška oleje, kmín, sůl, koření podravka, pepř a nať libečku nebo petržele.

Jak budeme postupovat

Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme kostku masoxu, kmín, 2 oloupané stroužky česneku a chvíli povaříme. Slaninu si pokrájíme na malé kostičky a na pánvi dáme vyškvařit, přidáme k vývaru a vaříme.

 

Na pánev dáme opéct chleba a hotové topinky potřeme z obou stran česnekem a nakrájíme na kostičky. Ty rozdělíme na talíře. Polévku dochutíme podravkou, pepřem a případně dosolíme. Do odstavené polévky nalijeme přes vidličku vajíčko, které jsme si rozklepli do hrníčku, necháme chvilku stát a potom zamícháme tak, aby se nám vytvořily větší kusy.

 

Zalijeme kostičky chleba v talíři a posypeme drobně nasekanou natí libečku nebo petržele.

Recept na rychlou gulášovou zelňačku ( pro 4 osoby )

1 sklenici sterilovaného zelí, 2 větší brambory, 1 sáček gulášové polévky v prášku, 2 - 3 stroužky česneku, 1 klobása, trocha smetany, sůl, pepř.

Jak budeme postupovat

Gulášovou polévku uvaříme podle návodu na pytlíku. Během vaření do ní přidáme kostičky oloupaných a omytých brambor. Zvlášť si uvaříme propláchnuté a překrájené zelí, které malinko osolíme a klobásu nakrájenou na kolečka. Měkké zelí i s vodou smícháme s gulášovkou, dochutíme pepřem, solí a jemně utřeným česnekem, chvilku spolu povaříme a nakonec zjemníme troškou sladké smetany.

Recept na super Francouzskou polévku ( pro 4 osoby )

1 pytlík francouzské polévky s masovou rýží, 3 lžíce mražené polévkové zeleniny, troška oleje, 4 krajíčky staršího chleba, podravka, strouhaný tvrdý sýr, petrželová nať, 1 vajíčko.

Jak budeme postupovat

Dáme vařit množství vody uvedené na sáčku od polévky. Přidáme tak o 2 dl více. Vsypeme mraženou zeleninu a chvilku povaříme. Do vařící vody pořádně rozmícháme obsah sáčku polévky a vaříme do změknutí nudlí a masové rýže. Dochutíme pepřem, lžící oleje, podravkou a přes vidličku nalijeme vajíčko. Lehce zamícháme a odstavíme z plotny. Posypeme drobně nakrájenou petrželí. Během vaření polévky si připravíme topinky. Celou topinku položíme na dno talíře, na ni navršíme hromadu strouhaného sýra, vše zalijeme horkou polévkou a podáváme.

Recepty z naší kuchyně - další zajímavé rady do vaší kuchařky

Ryby, rybky i rybičky v naší kuchyni

Víte, jak správně vařit a skladovat zeleninu?!

Koření do každé kuchyně

Jak švindlovat v kuchyni

Netradiční rybí polévky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies