Rady a tipy pro kutily

Čas od času se kutilem stává každý z nás. Někdo z donucení, pro jiného je kutilství koníčkem, na který nedá dopustit. Nikdy ale není na škodu dovědět se pár triků, které naši práci ulehčí.
Šrouby

Barvy

Pro vytvoření uklidňujícího prostředí se vyvarujte kontrastů. Čím jsou barvy tlumenější, tím celek působí lehčím a celkově vyváženějším dojmem. Chcete-li mít dynamickou místnost, použijte syté, pronikavé barvy, nebojte se kontrastů.

Tipy pro malování

Lampu nebo lustr ochráníte tak, že přes ně natáhnete igelitový sáček nebo tašku. Předtím ovšem vyšroubujte žárovky, které by v případě rozsvícení mohly způsobit požár. Aby se lépe pracovalo se štětci, před použitím je navlhčete. Chcete-li vytvářet na zdi barevné efekty, zkuste lazurovou barvu. Má schopnost vytvářet vzorovaný vzhled a má dlouhou dobu schnutí, což umožňuje vytvářet požadované efekty. Na plechovku s barvou po skončení práce označte, kterou místnost jste jí malovali a kdy.

Tapetování

Přidáním octa do horké vody se dá připravit účinný prostředek pro odlepování tapet. Ocet bude s lepidlem reagovat a rozpustí ho. Vlastní borduru tapety si můžete zhotovit ze staré nepotřebné tapety. Ideální je pruhovaný vzor, který usnadňuje stříhání.

Obkládání

Po zaschnutí spárovací hmoty a umytí obkladu přestříkejte obklad leštidlem na bázi oleje. Vyčistí a vyleští obkládačky, ale pomůže také utěsnit spárovací hmotu a chránit její barvu. Ze zbylých obkladaček lze vyrobit třeba podložku pod horké hrnce – jednoduše je nalepíme na korkovou desku.

Natírání

Před natíráním dřeva je dobré ho otřít hadříkem namočeným v lakovém benzinu – nachytá na sebe prach a uhladí povrch. Zasychání barvy urychlíme použitím fénu.

Zatloukání háčků

Místo na stěně, kde budete háček přitloukat, přelepte kouskem lepicí pásky. Háček nesklouzne, omítka bude lépe chráněna před popraskáním a háček se nebude uvolňovat. Před vrtáním děr porovnejte délku hmoždinky s délkou vrtáku. Před vrtáním obalte jeho přebytečnou část samolepicí páskou, abyste při vrtání viděli, že jste dosáhli potřebné hloubky.

Domácí dílna - další zajímavé články z rubriky

Patchwork – krok za krokem

Kurz aranžování – jak si vyrobit základ věnce?

Ubrousková technika - jak na to?

Zrcadla v bytě jako dekorace

Barvy - barvy v bytě

Moderní design stojanů na květiny

Dekorativní polštářky dotvářejí útulný domov

Praktické věšáky pro praktickou domácnost

Obrazy a fotografie ve vašem interiéru



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies