Kurz aranžování – jak si vyrobit základ věnce?

V dnešním kurzu aranžování vám poradíme, jak si vyrobit dekorativní věnec, kterým můžete zkrášlit svůj dům či byt. Užitečné rady, tipy a návody, jak na to se dozvíte v našem článku.
Věnec, dekorace

Domácí dílna – nápaditá dekorace do vašeho interiéru

Věnec nemusí zdobit vaše bydlení jenom na Vánoce, může být celoroční dekorací. Hotový věnec si můžete zakoupit v různých provedeních v zahradnictví, pokud však si chcete udělat veněc podle své fantazie, poradíme vám, jak na to.

Věnce – základní druhy

1. Slaměný věnec - Základem klasického (nejen adventního) věnce bývá slaměný podklad a na něm navázané větvičky jehličin. Ozdobit si můžete již slaměný základ, který vypadá také velmi pěkně. Jak si vyrobit slaměný základ se dozvíte níže.

 

2. Věnec z proutí - Dalším tradičním řešením je věnec z proutků (můžete použít proutky vrby, spirei, břízy apod.). Proutěný věnec neopadává a ušetří vám tak uklízení jehliček.

 

3. Polystyrenový základ věnce – Polystyrenový základ věnce si můžete zakoupit již hotový v květinářství či větším zahradnickém centru. Jeho cena se pohybuje okolo 30-ti korun. Na tento základ je vhodné dát vrstvu slámy či větviček jehličnanů – polystyren sám o sobě vypadá velmi nevzhledně...

Jak si vytvořit základ slaměného věnce

Pokud máte doma usušená stébla slámy, můžete si z nich vytvořit základ slaměného věnečku. Stébla slámy nejprve dejte na chvíli změknout do mikrotenového sáčku do vodní lázně. Poté je nechte chvíli okapat a můžete začít s vázáním. Stiskněte hrst stébel pevně k sobě, omotejte dostatečně nití a postupně přikládejte další a další svazky (nejlepší je vytvořit tenký věnec požadované velikosti a pak na něj postupně přikládat další vrstvy). Na horní vrstvu si nechte co nejdelší a nejhezčí stébla slámy. Přečnívající stébla odstřihněte.

Jak si vyrobit základ proutěného věnce

Připravte si proutky přibližně stejně dlouhé (nejlépe předem namočené v teplé vodě, aby se daly lépe ohýbat), aranžérský drátek, drát hrubší šíře, kleště a zahradnické nůžky. Nůžkami zkraťte proutky, aby byly přibližně stejně dlouhé. Poté si z drátu hrubší šíře vytvořte kolečko, jehož konce k sobě spojte pevně drátem (toto kolečko vytvoří základ věnce). Na něj můžete navazovat další proutky, které upevníte s pomocí vazačského drátku.

Jak vytvořit základ věnce z jehličin

Drátek zapíchněte do polystyrenového korpusu. Postupně jím připevňujte menší větvičky (proti směru hodinových ručiček) v hustších vrstvách, aby se všude překrývaly. Až budete mít celý korpus pokrytý větvičkami, drátek ustřihněte a konec zapíchněte do polystyrenu.

Domácí dílna - další zajímavé články z rubriky

Netradiční adventní věnec

Adventní věnec nejen na Vánoce

Vánoční věnec z buxusu

Ubrousková technika - jak na to?

Zrcadla v bytě jako dekorace

Barvy - barvy v bytě

Moderní design stojanů na květiny

Dekorativní polštářky dotvářejí útulný domov

Praktické věšáky pro praktickou domácnost

Obrazy a fotografie ve vašem interiéru

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies