Netradiční adventní věnec

Adventní věnec patří k Vánocům. Proč by nemohl být váš letošní adventní věnec alespoň trošku netradiční? V článku najdete originální nápady, které vás mohou před Vánoci inspirovat.

Adventní věnec

Základ adventního věnce

Základem klasického adventního věnce bývá slaměný podklad a na něm navázané větvičky jehličin. Ozdobit si můžete již slaměný základ. Netradičnějším řešením je adventní věnec z proutků (můžete použít proutky vrby, spirei, břízy apod.). Proutěný adventní věnec neopadává a ušetří vám tak uklízení jehliček.

Jak vyrobit proutěný adventní věnec

Připravte si proutky přibližně stejně dlouhé (nejlépe předem namočené v teplé vodě, aby se daly lépe ohýbat), aranžérský drátek, drát hrubší šíře, kleště a zahradnické nůžky. Nůžkami zkrátíme proutky, aby byly přibližně stejně dlouhé. Poté si z drátu hrubší šíře vytvoříme kolečko, jehož konce k sobě spojíme drátem. Toto kolečko nám vytvoří základ adventního věnce. Na něj můžeme navazovat proutky, které upevníme vazačským drátkem. Je vhodné zvolit barvu drátku co nejvíce podobnou adventnímu věnci, aby drátek splynul a nebyl vidět. Jakmile je základ hotový, můžeme začít se zdobením.

Zdobení adventního věnce

Při zdobení adventního věnce záleží pouze na vaší fantazii. K výzdobě můžete použít sušené květiny nebo ovoce, umělé květiny, pozlacené nebo postříbřené dekorace, vánoční ozdoby, přírodní materiál (oříšky, šípky, kaštany, šišky). Také záleží na tom, zda chcete ozdobit adventní věnec celý nebo jen na jednom místě (viz. obrázek). Ozdoby umístěte na adventní věnec pomocí lepící pistole, kterou můžete zakoupit v každém větším obchodě se zahradnickými potřebami. Na adventní věnec nezapomeňte umístit svíčky, které patří mezi základní symboly adventu. Pokud budete chtít adventní věnec pověsit na dveře, nezapomeňte připevnit na zadní část háček.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies