Psí náhubky pro malá i velká psí plemena

Důležitým vybavením vašeho pejska je také psí náhubek. Jaké existují druhy psích náhubků? Jak správně vybrat svému pejskovi psí náhubek? Více se dočtete v našem dnešním článku.
Pes

Psí náhubky – k čemu slouží?

Důležitým vybavením vašeho pejska je také psí náhubek. Psí náhubky ochrání okolí majitele psa před nepředvídatelnými situacemi, při kterých by majitelův pes mohl jednat nečekaně a například někoho pokousat. Psí náhubky jsou povinné zejména na hojně frekventovaných prostranstvích (například města) a nebo také v dopravních prostředcích, pokud se psem cestujeme.

Psí náhubky – druhy

Psích náhubků existuje více druhů. Na trhu si můžete vybrat z psích náhubků vyrobených z kovu, kůže, plastu či textilie. Záleží pouze na majiteli psa, pro který z těchto druhů se rozhodne. Při výběru psího náhubku musí majitel psa dbát také na velikost svého psa a také klást důraz na pohodlné nošení náhubku. No řekněte, kdo z nás by chtěl mít na ústech kovový náhubek, který by nás všude tlačil a neustále nám znepříjemňoval život? Ideální jsou kožené psí náhubky.

Jak vybrat psovi správný náhubek?

Jak jsme již napsali, psích náhubků je velké množství. Důležitými faktory, ovlivňující výběr náhubku, by měli být: co nejpohodlnější nošení (příjemný materiál), velikost psa (z hlediska délky psí čelisti) a také cena. V poslední době jsou nejvíce oblíbené kožené či textilní psí náhubky. Kovové psí náhubky jsou pro psa nepohodlné, jsou vhodné jen pro velké a agresivní psí plemena.

Cena psích náhubků

Cena psích náhubků se pohybuje v rozmezí od 50 až 1000 korun. Cena je závislá na druhu, velikosti a provedení.

Malá psí plemena – vhodné náhubky

Pro malé psí plemena, jako je například čivava, maltezáček či jokšíráček, je poměrně těžké sehnat psí náhubek, které by jim na jejich malou čelist přesně pasoval. Pro tyto malé psí plemena jsou nejvhodnější textilní psí náhubky (jedná se o tenké textilní pásky, které se dají s pomocí suchého zipu přesně nastavit na míru).

Svět psů - další zajímavé články

Psí plemena - plemena vhodné pro alergiky

Psí jména - jaké jméno dát pejskovi?

Prodám - koupím psa

Psí obojek nebo popruhy?

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Deset nejoblíbenějších psích plemen

Štěně i chovatele si vybírejte pečlivě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies