Jak na pralinky?

Patříte mezi milovníky malých sladkých dobrůtek, kterým se říká pralinky? Vyzkoušeli jste si je někdy připravit sami doma? Pokud ne, rozhodně je vyzkoušejte. Jejich příprava nezabere příliš času a s našimi recepty je navíc hravě zvládnete.

Pralinky

Čokoládové lanýže obalované v kokosu, metých oříšcích nebo kakau

Budeme potřebovat 100 gramů čokolády na vaření, 50 gramů másla, 150 gramů moučkového cukru, 1 polévkovou lžíci rumu (nebo rumové aroma), 1 čajovou lžíci kvalitního kakaa., strouhaný kokos, kakao a nebo mleté oříšky na obalení.

Čokoládu nalámeme na menší kousky a společně s máslem vložíme do malého kastrůlku a položíme na rozehřátou plotýnku. Pozvolna zahříváme, dokud se nám čokoláda a máslo nerozpustí. Poté odstavíme z plotýnky a postupně začneme přidávat moučkový cukr. Nejprve přidáme polovinu cukru a mícháme, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Následně přidáme kakao, rum nebo rumové aroma a zbylý cukr, který by nám měl domomoci k tomu, aby se vytvořila tuhá směs. Z této směsi si vždy odebereme kousek, vytvoříme z něj kuličku a namočíme ji do kokosu, kakaa a nebo mletých oříšků.

Marcipánové pralinky s čokoládovou náplní

K přípravě marcipánových pralinek budeme potřebovat 150 gramů oloupaných mandlí, 200 gramů moučkového cukru a ½ bílku.

Na náplň si připravíme 100 gramů mléčné čokolády, 100 - 150 mililitrů šlehačky, 1 polévkovou lžíci rumu nebo rumové aroma, 1 polévkovou lžívi mletých pistácií.

Mandle nameleme na jemno nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým moučkovým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto. Náplň do pralinek si připravíme tak, že šlehačku nalijeme do malého kastrůlku, položíme na plotýnku a pozvolna přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a položíme na prkénko. Do šlehačky začneme postupně přidávat kousky mléčné čokolády. Když se nám čokoláda ve šlehačce rozpustí, položíme kastrůlek zpátky na sporák a znovu přivedeme k varu a opět odstavíme. Do směsi přidáme mleté pistácie (použít můžeme i jiný druh oříšků - záleží na naši chuti). Náplň necháme vychladnout, poté jí plníme marcipánové pralinky.

Tip: Pro tvorbu pralinek lze použít tvořítka na led.

Další zajímavé články k tématu:

Marcipánová hmota - rady a tipy na přípravu

Marcipán a marcipánové figurky

Recept na čokoládu zapečenou v troubě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies