Recept na čokoládu zapečenou v troubě

Nejen dobrý sváteční oběd popřípadě i slavnostní večeři, kterou připravujete doma, může korunovat dobrý sladký dezert, který dá vašemu snažení tu správnou tečku na závěr. Nechte se inspirovat naším receptem na zapečenou čokoládu.

Suflé

Recept na čokoládu zapečenou v troubě

Budeme potřebovat (pro 2 osoby)

  • 100g čokolády na vaření
  • 1 žloutek ze středně velkého vejce
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 4 lžíce likéru Baileys
  • 50 g másla do čokolády
  • kousek másla na vymazání formiček
  • asi 1 pol. lžíce strouhaných mandlí
  • troška mandlí na vysypání formiček
  • čokoládové hoblinky na ozdobu

Čokoláda zapečená v troubě - postup přípravy

Troubu předehřejte asi na 230°C, horkovzdušnou na 210°C. Připravte si dvě zapékací mističky, nebo dva ohnivzdorné kameninové hrnky, lehce je vytřete máslem a vysypte trochou strouhaných mandlí. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpusťte 50 g másla s nalámanou čokoládou. Směs nesmí vařit! V míse spolu vyšlehejte do pěny žloutek, celé vejce a cukr a pak do ní jemně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Těsto rozdělte do mističek nebo hrnků, vložte do trouby a asi 10 minut pečte, až povrch zpevní a čokoláda trochu vyběhne. Podávejte v miskách, ve kterých jste dezert připravovali. Hotovou zapečenou čokoládu posypte čokoládovými hoblinkami nebo moučkovým cukrem. Dezert ihned podávejte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies