Recept na čokoládu zapečenou v troubě
Budeme potřebovat (pro 2 osoby)
- 100g čokolády na vaření
- 1 žloutek ze středně velkého vejce
- 1 vejce
- 2 lžíce krupicového cukru
- 4 lžíce likéru Baileys
- 50 g másla do čokolády
- kousek másla na vymazání formiček
- asi 1 pol. lžíce strouhaných mandlí
- troška mandlí na vysypání formiček
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Čokoláda zapečená v troubě - postup přípravy
Troubu předehřejte asi na 230°C, horkovzdušnou na 210°C. Připravte si dvě zapékací mističky, nebo dva ohnivzdorné kameninové hrnky, lehce je vytřete máslem a vysypte trochou strouhaných mandlí. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpusťte 50 g másla s nalámanou čokoládou. Směs nesmí vařit! V míse spolu vyšlehejte do pěny žloutek, celé vejce a cukr a pak do ní jemně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Těsto rozdělte do mističek nebo hrnků, vložte do trouby a asi 10 minut pečte, až povrch zpevní a čokoláda trochu vyběhne. Podávejte v miskách, ve kterých jste dezert připravovali. Hotovou zapečenou čokoládu posypte čokoládovými hoblinkami nebo moučkovým cukrem. Dezert ihned podávejte.
Diskuze