Čistící prostředky pro sklokeramické desky

Sklokeramické desky se v posledních letech staly v kuchyních velmi moderní záležitostí. Ovšem denní používání a spěch při vaření se během chvilky projeví i na tomto typu varných desek. Víte, jak o sklokeramickou desku pečovat, aby vám vydržela co nejdéle krásná?

Indukční vaření

Výhody sklokeramických desek

Sklokeramické varné desky jsou v posledních letech velmi oblíbené - a to nejen pro svou nízkou spotřebu, ale také možnost přesnější regulace teploty a snadnou údržbu. Mají řadů funkcí, které se nedají s klasickým sporákem srovnat.

Teplo vzniká díky halogenovým trubicím a nebo za pomoci hi-light tělísek, která se do plného výkonu umí rozpálit během 5-ti sekund. Výhodou u sklokeramických desek je mimo jiné světelná indikace zbytkového tepla, která vý­razně snižuje riziko popálení (plotýnka svítí, dokud je horká). Nevýhodou je, že jídlo, které přeteklo přes okraj hrnce, se ihned připeče a je potřeba varnou plochu vyčistit. Víte, jak na to?

Elektrické versus plynové varné desky

Indukční vaření Vám ušetří čas i peníze

Škrabka na odstranění hrubé špíny

Při péči o sklokeramickou desku se rozhodně neobejdete bez speciální škrabky, která je určená pro odstranění hrubé špíny. I když má škrabka ostrý břit, nemusíte se bát, že by desku poškrábala. Je důležité, aby škrabka byla vždy co nejostřejší, proto dbejte na častou výměnu břitů. Speciální škrabka bývá v mnoha případech součástí balení při koupi sklokeramické desky. K dostání je také v prodejnách s kuchyňskými potřebami a nebo na internetu.

Přípravky vhodné pro údržbu sklokeramických desek

V součastné době jsou k dostání speciální čistící prostředky určené pro sklokeramické desky. Obvykle obsahují neiontové a kationtové detergenty, alifatické uhlovodíky, abrazivní složku, silikonový olej a kyselinu citrónovou. Před použitím je potřeba ze sklokeramické desky odstranit větší nečistoty pomocí speciální škrabky (o té jsme se zmínili výše). Poté už jen stačí nanést pár kapek čistícího prostředku na hadřík (nejlépe z mikrovlákna) a vychladlou desku vyčistit. Výhodou je, že tyto přípravky zanechají na ploše ochranný film s protipřilnavým efektem, který usnadní následnou péči. Běžné čistící prostředky nejsou příliš vhodné, protože by mohly povrch desky poškrábat.

Sporáky - elektrický, plynový nebo kombinovaný?

Péče o sporáky

Nejčastější chyby při zařizování kuchyně

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies