Čím zastínit okna?

Lámete si hlavu nad tím, čím zastínit okna? Jsou nejlepší volbou žaluzie, rolety a nebo okenní fólie? Seznamte se s výhodami a nevýhodami jednotlivých možností.

Žaluzie

Zastínění oken pomocí žaluzií

Žaluzie jsou nejběžněji používaným prostředkem pro zastínění oken. Mezi jejich výhody patří nejen možnost regulace světla v místnosti, ale také dlouhá životnost, vysoká praktičnost, rychlost montáže či nízké pořizovací náklady. Vybrat si můžeme z několika typů žaluzií: dřevěných, horizontálních hliníkových, horizontálních solárních, vertikálních textilních nebo venkovních žaluzií.

Více o jednotlivých typech žaluzií a jejich údržbě se dozvíte v následujících článcích:

Žaluzie - výhody a druhy žaluzií

Jak správně čistit žaluzie

Oddělení prostoru pomocí vertikálních žaluzií

Zastínění oken pomocí rolet

Další možností, jak zastínit okna, je pomocí rolet. Velmi oblíbené jsou tzv. předokenní rolety, které v létě snižují intenzitu slunečního svitu a poskytují ochranu proti hluku, v zimě zase výbornou tepelnou izolaci. Navíc chrání před zloději. Předokenní rolety se instalují na stávající okna. V případě, že se rozhodujete vyměnit stará okna za nová, lze si k oknům pořídit tzv. nadokenní rolety, které se nasazují přímo na jejich rám. Na trhu jsou k dostání i bezpečnostní rolety, šikmé rolety pro atypické tvary oken, rolety se solárním napájením nebo s integrovanou sítí proti hmyzu.

Předokenní rolety - nový módní trend

Tipy a triky, jak dokonale vyčistit okna

Zastínění oken pomocí fólií

Tzv. protisluneční okenní fólie jsou na trhu poměrně novinkou. Během letních měsíců snižují teplotu v místnosti a zadržují až 99% UV záření, v zimě zase redukují ztráty tepla. Vybrat si můžeme z desítek různých odstínů, mohou tak doplnit estetický dojem z interiéru. K dostání jsou i tepelně izolační fólie, které během horkých letních dní zamezí vnikání tepla prosklenými plochami a v zimě zase omezí únik tepelné energie až o 30%.

Okna - jak je zabezpečit?

Plastová okna

Plastová okna a jejich údržba

Renovace starých oken - jak na to?

Dřevěná okna - výhody i nevýhody

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies