Předokenní rolety – nový módní trend

Záclony a závěsy vychází z módy. Mnohem praktičtější jsou předokenní rolety. V létě snižují intenzitu slunečního tepla, v zimě poskytují výbornou tepelnou izolaci, a ještě vás chrání před zloději. Při výběru dbejte a sázejte na zkušené firmy. 

Solární panely na střeše domu

Výhody předokenních rolet 

Předokenní rolety nejsou jen náhražkou závěsů či žaluzií. Přináší také energetické úspory a mnohé další výhody:

Tepelná ochrana

Předokenní rolety poskytují perfektní tepelnou ochranu. Ušetříte až 60% energie, která okny často uniká.

Zatemnění

Předokenní rolety zabezpečují zastínění nejen v rpůběhu horkého léta, vnitřní prostory se mohou zatemnit i během dne. Když vás přepadne únava nebo si chcete po obědě odpočinout či shlédnout nějaký film, bude sezatemnění hodit.  

Ochrana proti hluku

Předokenní rolety poskytují také ochranu proti hluku, světlu, slunci nebo nepříznivému počasí.

Zloději nemají šanci

Některé druhy předokenních rolet vás dokonce chrání proti vloupání. Mechanické poškození oken s předokenními roletami třídy II, které mají zesílenou lamelu a další bezpečnostní prvky, je nemožné! U rolet s nižším stupněm ochrany způsobuje vznikání do domu přes rolety značný hluk, což také zloděje od dalšího činu odrazuje. Předokenní rolety navíc mohou fungovat na automatické řízení, které lze přednastavit tak, aby to v domě v době vaší nepřítomnosti vypadalo, že vlastně pryč vůbec nejste.

Roletami k většímu soukromí

Díky roletám nemusíte neustále prát záclony a závěsy a ušetříte svůj dům zvědavých pohledů sousedů. Konečně budte mít soukromí!

Typy okenních rolet

Okenní rolety se dělí podle toho, zda jsou montovány spolu s novými okny nebo zda se bude jednat o montáž dodatečnou. V případě novostaveb se zároveň s novým oknem instalují nadokenní rolety, to znamená, že se nasazují přímo na rám okna. V případě dodatečné montáže se instalují rolety předokenní. Dále existují již zmíněné bezpečnostní rolety, šikmé rolety pro atypické tvary oken, rolety se solárním napájením nebo s integrovanou sítí proti hmyzu.

Moderní design předokenních rolet

Při výrobě předokenních rolet se nemyslí samozřejmě jen na praktičnost, ale také na design. Barvu i vzhled můžete přizpůsobit fasádě domu. Možné je také nechat si vyrobit rolety podle svých individuálních představ. Dnes je možné nechat si vyrobit na zakázku asymetrické či atypické předokenní rolety. Oblouková nebo trojúhelníková okna nejsou žádný problém. I zimní zahradu můžete vybavit předokenními roletami. 

Jak se rolety ovládají?

Předokenní rolety můžete ovládat pomocí lanka, popruhu, kliky nebo motorového pohonu s centrálním, dálkovým nebo automatickým ovládáním.

Kvalita na prvím místě

Určitě chcete být s novým předokenními roletami spokojeni dlouhou dobu a neutácet peníze za opravy. Doporučujeme vybrat si opravdové profesionály. Firma Univers mezi tyto profesionály rozhodně patří. Předokenní rolety vám vyrobí přímo na míru, dle vašich požadavků. Pokud vás zajímá cena, stačí prolistovat ceník předokenních rolet

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies