Žaluzie – výhody a druhy žaluzií

Žaluzie jsou velmi moderním a praktickým vybavením našich domácností. Mají velkou řadu výhod, např. dlouhou životnost a nízké pořizovací náklady. Žaluzie regulují světlo v místnosti a chrání naše soukromí.

Žaluzie

Žaluzie – výhody a druhy žaluzií

Žaluzie jsou prvkem, který nejen umožňuje zastínění, protože reguluje světlo a chrání tak i naše soukromí, ale také dotváří daný prostor po estetické stránce. Žaluzie mají velkou řadu výhod, mezi které řadíme zejména jejich dlouhou životnost a nízké pořizovací náklady.

Žaluzie – výhody žaluzií

  • regulují světlo v místnosti
  • nízké pořizovací náklady
  • dlouhá životnost
  • vysoká praktičnost
  • rychlost montáže
  • poskytují větší soukromí

Žaluzie – druhy žaluzií

Žaluzie dělíme na následující druhy:

  • Dřevěné žaluzie
  • Horizontální hliníkové žaluzie
  • Horizontální solární žaluzie
  • Vertikální textilní žaluzie
  • Venkovní žaluzie

Žaluzie – dřevěné žaluzie

Dřevěné žaluzie se mohou stát skutečnou dominantou místnosti, zvláště pokud je interiér navržen vzdušně, s důrazem na volný prostor. Vysoké odolnosti ošetřeného dřeva proti UV záření a zachování stability barev, se dosahuje použitím tzv. UV - absorberu a UV - stabilizátoru,ty se přidávají do směsi, která vytváří povrchovou úpravu. Stejně tak je ošetřena odolnost proti vlhku, otěru a praskání laku.

Žaluzie - horizontální hliníkové žaluzie

Horizontální hliníkové žaluzie představují největší odbyt na trhu se stínicí technikou. Hliníková lamela vyniká svojí lehkostí a nepropustností. Nezanedbatelná není ani její nízká cena. Žaluzie z tohoto typu materiálu jsou použitelné pro všechny typy oken, včetně oken s izolačním dvojsklem.

Žaluzie - interiérové solární žaluzie

Novinkou jsou solární žaluzie, které jsou motoricky a bezdrátově ovládané pomocí dálkového ovládání. Podstatnou výhodou tohoto typu žaluzií je, že pro jejich instalaci není zapotřebí žádný přívodní kabel - spotřeba elektřiny k jejich ovládání je tedy nulová. Využívají šetrný způsob napájení, kdy sluneční energii převádí pomocí solárních článků na elektrickou energii. Jsou vhodné pro plastová okna, hliníková okna a také dřevěná eurookna.

Žaluzie - vertikální textilní žaluzie

Jsou hojně používané zejména v kancelářích. Stále oblíbenější jsou i v rodinných domech a bytech, zvláště s použitím speciálních dekoračních materiálů.Textilní vertikální žaluzie jsou prvkem, který nejen umožňuje zastínění, ale také ho dotváří po estetické stránce. Jsou zvláště vhodné pro zastínění velkých ploch, jako jsou zimní zahrady, bazénové haly, jídelny, jednací síně atd. Výhodou vertikálních žaluzií je jejich variabilita.

Žaluzie - venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie jsou nejpoužívanějším exteriérovým stínícím prvkem. Umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení, zachycují přímé sluneční záření a chrání před jeho škodlivými účinky. Umístěním žaluzií do exteriéru nejúčinněji ovlivníte tepelné klima v interiéru. Žaluzie mohou být ovládány klikou, šnůrou nebo elektropohonem 230V/50Hz. Motorové provedení má výhodu v možnosti zapojení do centrálního elektronického systému řízení. Pokud není zapojení stavebně připraveno jinak, jsou obvykle žaluzie doplněny krycími plechy pohledově ukrývající svazky vytažených žaluzií.

Žaluzie – cena žaluzií

Cena za vertikální žaluzie se pohybuje od 383,- Kč/m2. Cena horizontálních hliníkových žaluzií se pohybuje od 1500 – 3500,- Kč. Dřevěné žaluzie jsou mnohem dražší, protože se jedná a nadstandartní požadavek.

Žaluzie – barvy žaluzií

Na českém trhu je široká škála barev žaluzií, ze kterých si můžete vybrat. Základní barvou je bílá, a záleží pouze na vás, jakou barvu žaluzií si do svého interiéru vyberete právě vy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies