Zahrada pro děti

Zahrada a děti k sobě zkrátka patří. Děti práce na zahradě baví a rády pomáhají (alespoň do doby, než na ně zaútočí puberta), a tak je můžeme nenásilnou formou zasvětit do tajů zahradničení. Samozřejmostí je ale bezpečnost a taky nějaká ta zábava by neměla chybět. Nabízíme tipy, jak dětem pobyt na zahradě ještě více zpestřit.

Zahrada a děti

Voda

Děti ji milují a rády pomáhají při zalévání. Pořiďte jim proto lehkou plastovou konvičku a na slunné místo připravte nízkou káď se zásobou vody. Vedle vysaďte vlhkomilné rostliny, které využijí vodu vycákanou dětmi.

Vlastnoručně vysetá zelenina

Připravte dětem směs semínek, např. ředkvičky, salátu a rané mrkve. Vybírejte rostliny, které rychle rostou, např. slunečnici, řeřichu, tykev. Aby se děti o svůj záhonek mohly starat samy, opatřete jim odpovídající nářadí ve vhodné velikosti. Na dětském záhonku se budou vyjímat i různé ozdoby, jako větrníky, závěsná cinkátka nebo vtipně řešené podpory pro vysoké rostliny.

Kytka s vůní čokolády

Ta by na dětském záhonu neměla chybět. Jmenuje se Berlandiera lyriata a voní po mléčné čokoládě. Podobnou vůni má i čokoládová krásenka Cosmos atrosanguineus. Vůni čaje s citronem připomíná meduňka nebo zavinutka.

Želatinoví medvídci na zahradě

Další rostlinou, která děti zaujme, je Cephalophora aromatica. Rozemnete-li její mezi prsty, ucítíte typickou vůni želatinových medvídků.

Plastický záhon

Děti určitě nadchne. Nejprve záhon ale přeryjte a kvalitu půdy vylepšete kompostem a pískem. Po uhrabání hůlkou předkreslete vzor - srdíčko, beruško, prostě na co budou vaše malířské schopnosti stačit. Do rýh vysejte semínka, nejlépe rychle rostoucí zeleniny. Můžete i experimentovat s barvami, třeba červenolistým a zeleným salátem.

Jablka s obrázkem

Hodí se pro červeně zbarvené odrůdy jablek. V srpnu si vyhlédněte zelené jablko a na stranu obrácenou ke slunci nalepte tvar (srdíčko, měsíc, hvězdu apod.) vystřižený z neprůhledné lepicí pásky. Pak už nezbývá než čekat, až příroda udělá práci za vás. Výsledkem bude červené jablko se světlým obrázkem.

Děti a pokojové rostliny

Děti v kuchyni

Moderní zahrada pro děti

Děti a domácí mazlíčci - jaké zvíře je pro ně vhodné?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies