Udělejte si bylinkové máslo

Bylinky se už zelenají v zahradách i doma v květináčích, proto neváhejte a bylinky využijte. Zkuste si udělat své vlastní bylinkové máslo. Rázem bude vaše kuchařské umění pestřejší, voňavější a také zdravější.

Bylinky

K čemu bylinkové máslo?

Máslo s nasekanými zelenými bylinkami, můžete použít do brambor, na maso, ke snídani, ale výborné je právě ke grilovanému masu a rybám. Máslo s bylinkami připravíte velice rychle a snadno. Stačí sáhnout do květináče či skočit na zahrádku, vybrat svou oblíbenou bylinku, nebo si je podle chuti nakombinovat a už je půl práce hotovo. Můžete přidat i koření a vše vmíchat do měkkého másla. Směs pak položte na alobal, potravinářskou fólii nebo pečící papír, vytvarujte do válečku a šup s ním do lednice, aby máslo pěkně ztuhlo. Před servírováním máslo nakrájejte na plátky a položte na hotové jídlo. Bude to vypadat krásně a výborně chutnat. Strávníci vaši snahu určitě ocení.

Provensálské bylinky jsou ty vaše?

Proč ne, tady se fantazii meze nekladou. Takže, připravte si máslo, čerstvě nasekaný tymián, majoránku, bazalku, oregano a provensálské máslo je na světě. Krásně provoní celý stůl. Jistě bude chutnat!

Něco ostřejšího?

Holdujete-li pikantním záležitostem, bude pro vás máslo s chilli papričkou jako stvořené. Do másla přidejte nasekanou petrželku, olivový olej a samozřejmě chilli papričky. Papričky je před přídáním do másla třeba upravit. Jak na to? Vložte je na plech, potřete olejem a pražte papričky asi 15 minut při teplotě 230°C. Až vychladnou, odstraňte semínka, stopky, papričky nasekejte nahrubo a vmíchejte do másla.

Chutné recepty pro milovníky chilli

Vůně ovoce a bylinek

Tady se nabízí například kombinace čerstvého koriandru a nastrouhané pomerančové nebo citronové kůry. Záleží co vám voní více. Vyzkušejte tohle bylinkové máslo s grilovanou rybou.

Pěstujeme koriandr jako pokojovou rostlinu

Přidejte třikrát pepř

Bylinkové máslo se třemi druhy pepře je také výborný tip, jeho chuť se hodí ke všem pokrmům. Příprava je úplně jednoduchá, ani nemusíte nic pražit v troubě. Stačí do měkkého másla vmíchat zelený, černý a růžový pepř, popřípadě ještě jinou čerstvou bylinku, pro osvěžení.
Přejeme dobrou chuť!

Recepty na zdravé kaše podle našich babiček

Jak uchovávat bylinky?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies