Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Recepty na zdravé kaše podle našich babiček

Často zapomenuté potraviny, jako je pohanka, jáhly, ovesné vločky, pšenice v naší obchodní síti sice koupit dostaneme, ale co s jejich přípravou, to už si většina z nás neví rady. Naše babičky a jejich maminky to vyřešily za nás.

Jáhlová kaše

Recept na jáhlovou kaši se švestkami (pro 4 osoby)

1 litr mléka, 200 g jahel, špetka soli, lžíce cukru, 50 g sušených švestek, strouhaný perník, máslo

Jáhlová kaše se švestkami – jak na to?

Jáhly na sítě několikrát propláchneme studenou vodou a pak je necháme v horké vodě chvíli namočené. Okapané je dáme do hrnce s mlékem, které jsme mírně osolili a za stálého míchání vaříme asi 30 minut, až je kaše hustá.

 

Je -li hustá hodně, zředíme ji mlékem. Švestky napaříme, vypeckujeme, pokrájíme a přidáme do kaše. Kaši podáváme sypanou strouhaným perníkem, který může být smíchaný s moučkovým cukrem a politý rozpuštěným máslem.

Recept na kaši z pohanky (pro 4 osoby)

1 litr mléka, 150 g pohankové krupice, špetka soli, lžíce cukru, skořicový cukr a máslo

Kaše z pohanky – jak na to?

Krupici propláchneme horkou vodou a zamícháme do studeného mléka, které jsme slabě osolili. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Je -li kaše moc hustá, zředíme ji horkým mlékem. Podáváme ji sypanou skořicovým cukrem a maštěnou rozpuštěným máslem.

Recept na kaši z ovesných vloček (pro 4 osoby)

1 litr mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 50 g práškového cukru, 5 lžic karamelu, 100 g másla, 50 g rozinek

Kaše z ovesných vloček – postup přípravy

Vločky zalijeme studeným, mírně osoleným mlékem, necháme je chvíli naboptnat a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Kaši osladíme, ochutíme karamelem a rozdělíme na porce. Polijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme prohřáli předem namočené rozinky.

Recept na pšeničnou Kuťju (pro 4 osoby)

500 g pšenice, špetka soli, 100 g medu, 50 g máku, 50 g ořechů, 50 g másla

Pšeničná Kuťja - postup přípravy

Pšenici namočíme na 24 hodin do jednoho a půl litru studené vody. V téže vodě, jen nepatrně osolené ji vaříme doměkka. Přimícháme med, mletý mák, strouhané ořechy. Kuťju rozdělíme na porce, které omastíme rozpuštěným máslem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.