Tipy, jak opticky zesvětlit tmavou místnost

Mezi nejtmavější místnosti všeobecně patří předsíně, koupelny a toalety. Šikovné použití světlých barev dokáže zesvětlit jak tmavý kout, tak celou místnost. Nechte se inspirovat našimi tipy.

Fialová koupelna

Vybíráme vhodnou barvu do tmavé místnosti

Při výběru barev, které chceme použít do tmavé místnosti, je dobré mít nejen mít svou představu o ideální barvě, ale také dobře vypozorováno, kolik slunečního svitu a také kdy, se v místnosti za celý den objeví. Nejlepší je vybírat vhodnou barvu přímo v místnosti, protože barvy se podle druhu osvětlení mění. Pokud chceme docílit toho, aby se malé místnosti zdály být větší, použijeme barvy světlé, nejlépe pastelové. Dobře osvětlenou, slunečnou část domu můžeme vymalovat jak světlými, tak i tmavými barvami.

Nevhodné barvy

Červená, žlutá a modrá barva nejsou do tmavého interiéru vhodné, protože místnost zmenšují.

Nezapomeňme na vhodné osvětlení

Do tmavých místností a koutů je nejvhodnější použití bodových světel. Ty můžeme nainstalovat na více míst najednou a dát tak místnosti světlo, které potřebuje. Také v tmavé koupelně a toaletě nejvíce vyniknou bodové svítidla (nejlépe vydávající bílé světlo). V koupelně nezapomeneme osvítit zrcadlo a také vnitřní prostor skříněk s hygienickými potřebami.

Nábytek vhodný do tmavých místností

Místnost by neměla působit přeplácaným dojmem, měla by působit vzdušně – proto do místnosti umístíme jen nábytek, který opravdu využijeme. Vybíráme co nejsvětlejší nábytek – tmavý nábytek není vhodný.

Závěsy nejsou do tmavých místností vhodné, raději volíme žaluzie

Závěsy do tmavých místností raději nedáváme. Pokud přeci jen chceme místnost obohatit o nějakou tu textilii, volíme pouze kratší záclonu (nejlépe bílou). Do oken umístíme také žaluzie – v případě potřeby se mohou vytáhnout a nebrání tak světlu vniknout do místnosti.

Zrcadla dopomohou zesvětlit tmavou místnost

V dnešní moderní době zrcadla slouží jak k praktickým, tak k dekoračním účelům a je jen na nás, jaká funkce bude pro náš byt zajímavější. Zrcadla se vyrábějí v nejrůznějších stylech a tvarech a tak není problém vybrat si to své. Pokud je vhodně umístíme v místnosti, dokáží ji opticky zesvětlit.

Vybíráme osvětlení podle pravidel Feng-šuej

Jak správně pokládat nový koberec?

Barvy - barvy v bytě

Interiérové versus exteriérové barvy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies