Speciální kosmetika pro psy

K tomu, aby byl váš čtyřnohý miláček zdravý a krásný, potřebujete speciální kosmetiku pro psy. Existuje nespočet přípravků pro ošetření psí srsti, zubů, uší i očí. Seznamte se alespoň s těmi základními.
Pes motorkář

Šampony pro psy

Ošetřováním srsti psa šamponem určeným pro člověka můžete svému mazlíčkovi ublížit. Pes potřebuje speciální šampon vyvinutý jen pro jeho srst a pokožku. Zvláště to platí pro srst štěňat – ta vyžaduje extra jemné, např. bylinné nebo proteinové šampony, které jsou vhodné i pro poškozenou srst. Šampony pro štěňata by měly být parfemované jen přírodními látkami nebo nejlépe vůbec. Bylinné jsou zase vhodné pro alergické psy nebo psy s kožními problémy (svědění, strupy, zčervenalá pokožka apod.).

Deodoranty a parfémy

Deodoranty mají za úkol pohlcovat nepříjemný zápach po pejskovi. Aplikují se buďto přímo na srst nebo do ovzduší, což oceníte zejména v malých, uzavřených prostorech, kde se pach pejska rychleji rozšiřuje (automobil). Deodoranty pro psy většinou hubí i parazity jako jsou roztoči, blechy, vši, klíšťata, komáři nebo mravenci. Parfémy většinou antiparaztické účinky nemají.

 

Deodoranty s přímou aplikací na srst pejska můžete využít i k ošetřování a osvěžování psích pelíšků. Existují také spreje pro neutralizaci pachů, které feny vylučují během hárání.

Přípravky proti parazitům

Přípravků proti parazitům je celá řada – speciální šampóny, spreje, růžné pudry i pěny. Některé tyto přípravky zmírňují také svědění.

Pomůcky pro rozčesávání srsti

Hřebeny, kartáče a speciální trimovací pomůcky pro odstranění línajících chloupků by měly být základní výbavou každého psa. Péči o psí srst můžete ještě doplnit o sprej pro lepší rozčesávání srsti (něco jako kondicionér), který zároveň dodává lesk. Rozčesávání zlepšuje i známý norkový olej s výživnými, ochrannými a revitalizačními účinky.

Zubní hygiena

Ani péči o chrup psa nezanedbávejte. Zuby je třeba čistit speciálními zubními pastami pro psy, zubní kartáček můžete použít klasický, lépe se vám ale bude pracovat s kartáčkem s nasazováním na prsty. Ve specializovaných prodejnách seženete i různé psí pochoutky, které zabraňují tvorbě zubního povlaku a zubního kamene. Do kategorie přípravků pro zubní hygienu spadá i sprej pro svěží dech nebo spray proti okusování předmětů, které psímu chrupu také škodí.

Další kosmetika pro psy

Vlhčené útěrky

Vlhčené útěrky jsou perfektním pomocníkem pro každodenní ošetřování nevzhledných slzných cestiček, nečistot v uších a čumáčku. Jejich čistící schopnost oceníte i na návštěvách, při cestování nebo procházkách.

Péče o oči, uši, drápky

K péči o oči jsou určeny speciální oční kapky, totéž platí pro uši psa. Přerostlé drápky ošetřujte pilníkem nebo speciálními kleštěmi.

Související články

Psí obleček - vhodný dárek pro vašeho mazlíčka

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Psí šampóny a kondicionéry

Psí obojek nebo popruhy?

Hřebeny pro psy a jiná zvířata

Domácí stříhání psa - jak na to


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies