Sedací pytle a vaky - už je máte taky?

Se sedacími pytlemi a vaky se nemusíte rozhodovat mezi luxusem a pohodlím. Dobře vypadají, jsou pohodlné, praktické a variabilní, takže se přizpůsobí tvaru vašeho těla i dané pozici.

Sedací vak

Sedací vaky - luxus i pohodlí

Sedací pytle a vaky vnesou šmrnc do každého interiéru – jsou moderní i praktické. Granulátová výplň umožňuje přizpůsobení se tvaru a pozici vašeho těla – sedět na nich můžete nejen klasicky vzpřímeně, ale i v hlubokém záklonu, téměř vodorovně či v klubíčku. Pytel či vak tak může najednou splňovat funkci křesla, lenošky i odkládacího stolku. Že by se do vašeho interiéru nehodil, se bát nemusíte – tvarových i barevných variací je nespočet! Díky nízké hmotnosti navíc můžete praktického pomocníka snadno přemisťovat. Netradiční posezení ocení i návštěvy!

Jaký vak si vybrat?

Nabídka sedacích pytlů a vaků je opravdu pestrá nejen co se týče barev a tvarů, ale i použitých materiálů. Nejčastěji se používá bavlna a její směsi, dále také nylon, plyš, semiš, polyester a koženka. Bavlna je sice na omak nejpříjemnější, na rozdíl od syntetických materiálů si ale neudrží dlouho stálý vzhled. Perličkami jsou džínové a manšestrové vaky. Pakliže chcete pytel či vak používat spíše na sezení, zvolte výrobek menších rozměrů. Tzv. maxivaky můžete příležitostně využívat i ke spaní. Existují také vaky do exteriéru, vaky pro děti (antialergenní) a zvířata (odolné proti prokousnutí).

Vyvarujte se nákupu příliš levného pytle či vaku - nízké ceny jsou mnohdy dány nekvalitou výrobku - nedrží tvar, rozpadá se ve švech, je ošizen na velikosti. Granulát musí být certifikovaný. Vsaďte raději na výrobce, u kterého si můžete zjistit reference.

Aby dlouho vydržel

Chcete-li, aby vám sedací vak či pytel dlouho vydržel, pravidelně z nich vysávejte prach. Je-li potah snímatelný, občas jej při nízké teplotě (aby barvy nebledly) vyperte – nesnímatelné potahy očistěte hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě. Polystyrenové kuličky, kterými je vak naplněn, se časem sesednou a je potřeba je doplnit – náplň seženete buďto přímo u výrobce nebo po Internetu.

Nábytek - úspora místa v bytě či domě

Jak správně pečovat o koženou sedačku?

Dekorační polštářky dotvářejí útulný domov

Stylový multifunkční nábytek - pohovky a křesla

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies