Jak správně pečovat o koženou sedačku?

Kožená sedací souprava je elegantním prvkem obývacího pokoje, kterému zároveň dodává luxusní vzhled. Další předností kůže je to, že dlouho vydrží – avšak pouze v případě, že o ni správně pečujete. V dnešním článku vám proto poradíme, jak o koženou sedací soupravu správně pečovat, aby vám mohla dělat radost co nejdéle.

Kožená pohovka

Sedačka z hladké nebo drsné kůže?

Kůže je oblíbeným přírodním materiálem v interiéru, který vyniká nejen svou dlouhou životností, ale také velmi luxusním vzhledem. Chcete-li, aby vám kožená sedací souprava co nejdéle sloužila, je důležité o ni správně pečovat. Při péči hraje důležitou roli zejména to, z jaké kůže je sedací souprava vyrobena. Buď může být vyrobena z kůže hladké, nebo kůže drsné. Na každý typ kůže jsou následně určeny jiné čistící a impregnační prostředky.

Jaké prostředky použít?

Je-li sedací souprava vyrobena z hladké kůže, používejte tekuté prostředky (případně pasty či krémy) s obsahem vosků, olejů a impregnačních činidel. V případě kůže drsné, jsou doporučovány přípravky ve formě spreje. Snadno a rovnoměrně se nanáší a navíc zamezí tomu, aby se jednotlivá jemná vlákna drsné kůže slepila.

Několik rad, které prodlouží životnost a dokonalý vzhled kůže

  • Předtím, než použijete nový čistící přípravek určený na kůži, vyzkoušejte jeho účinnost na méně viditelném místě. Některé čistící a impregnační prostředky mohou ovlivnit stálost barvy.
  • Sedací soupravu umístěte na takové místo, kde na ni nebude svítit přímé slunce a ani nebude v těsné blízkosti topení (méně než 30 centimetrů od zdroje tepla). Slunce i vyšší teploty kůži vysušují - následkem toho se stává nepoddajnou, lámavou a také výrazně ztrácí na své barevnosti.
  • Skvrny nikdy neodstraňujte čistícími přípravky, které nejsou určeny na kůži! Někdy bohatě postačí, když skvrnu očistíte jemně navlhčeným hadříkem.
  • Koženou sedací soupravu pravidelně impregnujte a ošetřujte přípravky určenými na změkčení, zvlhčení a promaštění kůže - výrazným způsobem tak prodloužíte její životnost. Tyto prostředky kůži chrání mimo jiné i před ušpiněním a vlivy počasí.
  • Pozor na fixy, lihové tužky a lepidla – ty se z kůže nedají vyčistit!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies