Rostliny, které vám zkrášlí váš balkón

Balkónové rostliny jsou na jaře a v létě okrasou našich oken a balkónů. Chcete mit letos ten nejkrásnější balkón, který vám bude každý soused závidět? V dnešním článku vám poradíme, jak na to.
Balkónové květiny

Balkónové rostliny – předpěstování sadby

Předpěstování sadby balkónových rostlin je velmi náročné. Výsev by měla provádět osoba, která se v předpěstování sadby letniček vhodných do truhlíků vyzná. Pěstování sadby se provádí zásadně ve skleníku při teplotě 25°C a vyšší vzdušně vlhkosti. Vhodnější je si koupit předem připravenou sadbu v zahradnictví a poté ji vysadit do truhlíku.

Pěstování - rostliny vhodné do truhlíků

Mezi oblíbené balkónové rostliny patří pelargonie, petunie, begónie a nebo také axamitník (tagetes). Avšak to nejsou pouze jediné rostliny, které lze pěstovat v truhlíku na balkóně či na okně. Velmi pěkně vypadá také šalvěj, lichořeřišnice, surfinie, sanvitalie, plectrautus, verbena, gazánie, povíjník a nebo hledíkovka.

Zahrada - vyzkoušejte také kombinované pěstování rostlin v truhlících

Kromě klasického osázení jedním druhem se používá čím dál víc také výsadba několika druhů květin do jednoho truhlíku či jiného druhu pěstebních nádob. Druhy a odrůdy s vyšším vzrůstem se uplatňují v zadní řadě truhlíků, méně vzrůstné nebo poléhavé v přední řadě. Při kombinaci druhů je nutné volit odrůdy s odpovídající barvou květů, vzrůstností a charakterem růstu. Velmi pěkně vypadá kombinace lichořeřišnice s axamitníkem a nebo pelargónie s lobelkou.

Vhodný substrát pro výsadbu balkónových rostlin

Pro výsadbu balkónových rostlin jsou potřebné speciální substráty určené k výsadbě balkónových rostlin, které jsou už obohaceny o hnojiva a základní živiny. Tyto substráty jsou již dnes v nabídce každého zahradnictví.

Péče o balkónové rostliny během jara a léta

Rostliny je potřeba pravidelně zalévat ( při letních parnech i několikrát denně) a také 1 krát za 14 dní pohnojit speciálním hnojivem určeným pro balkónové rostliny. Nezapomínejte na to, že rostliny je nejlepší zalévat buď ráno a nebo až večer – nezalívejte rostliny přes poledne, mohli byste jim uškodit. Současný trh nabízí velké množství nádob a truhlíků se samozavlažovacím systémem, který usnadňuje péči o tyto rostliny.

Vykouzlete si zahradu jako z pohádky

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies