Originální nápady pro vaši zahradu

Jednoduché, nenáročné a levné nápady. Možná, že to jediné, co vaší zahradě chybí je originální nápad. Pohled na pořád stejnou zahradu vás časem omrzí. Vytvořte si na zahradě vodní svět nebo houpačku jako z pohádky...

Zahrada, dívka

Originální nápad - zahrada jako voňavý koberec

Udělejte si ze zahrady obývací pokoj! Zahradní koberec utkaný z různých druhů tymiánu promění zahradu doslova ve voňavý obývací pokoj. Fialové, růžovočervené květy a tmavě i světle zelené listy - kombinace vytvoří jedinečný kontrast. Koberec z půdopokryvných rostlin se bude skvěle vyjímat i na menších plochách. Zkuste je posadit i mezi dlaždice.

Originální nápad - vodní svět na zahradě

Voda dodá každé zahradě zvláštní atmosféru. Vodní prvky harmonicky zasazené do prostoru se vejdou i na menší zahradu. Využijte skleněné válce (čím budou vyšší, tím lépe) a naplňte je barevnými skleněnými kuličkami (barevně laděné s přírodou), poté je až po okraj naplňte vodou. Voda člověka magicky přitahuje a osvěžuje, díky odrazu světla budou kuličky vypadat jako vzduchové bubliny.

Originální nápad - zahradní květináče

Líbí se vám neobvyklé květináče, ale při koupi vás vždy odradí cena? Vytvořte si své vlastní květináče i z obyčejných hliněných. Potřebujte pouze barvy odolné proti vodě a dobré nápady. Pokuste se sladit barvu květů s barvou květináčů. Pěkně působí několik květináčů se stejným vzorem vyrovnaných do řady na zdi nebo terase.

Originální nápad - pohádková houpačka na zahradě

Vlastníte starou houpačku zavěšenou na stromě a nepoužíváte ji? S pomocí popínavých rostlin z ní uděláte zajímavou dekoraci. Jak na to? Na obou koncích dřevěného sedátka vyřežte kruhové otvory pro hliněné květináče (musí zapadnout až po okraj). Do květináčů vysaďte popínavé rostliny, které se budou pnout po provaze vzhůru.

Originální nápad - zahrada a letní osvěžení

Vytvořte si na zahradě mělký vodní příkop. Ani není potřeba zahrada na kopci, stačí jej při stavbě lehce sespádovat. Voda pak z jednoho konce vytéká z vřídla a pomalu teče k opačnému konci (zde je přečerpávána zase zpět k prameni). Pro dokonalý zahradní efekt vyložte koryto potoka oblázky a většími valouny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies