Rady pro krásnou zahradu

V dnešním článku se dozvíte jakými zajímavými rostlinami lze zkrášlit zahradu. Dozvíte se víc především o leknínu, azalce, magnólii, andělských trumpetách a nebo také o velkokvětém ibišku.
Magnolia

Krásna zahrada – Velkokvětý ibišek

Velkokvětý ibišek patří mezi vytrvalé byliny, pěstování těchto rostlin je poměrně nenáročné. Na trhu je k dostání mnoho různých kultivarů co se velikosti samotných rostlin i barev květů týče. Květy, vykvétající na dřevitých stoncích, mohou být buď jednobarevné, nebo s takzvaným barevným okem.

Nezapomeňte na vřesy

Vřesy jsou velmi zajímavé rostliny, kterými můžete oživit svou zahradu. Na trhu je k dostání mnoho barevných kultivarů od bílé až po modrou. Výhodou těchto rostlin je jejich nenáročnost na okolní prostředí. Vřesy můžete vyplnit například prostor pod vzrůstnějšími stromy, které nemají větve až na zem.

Moderní zahrada – nezapomeňte na Magnólii

Magnólie je dřevinou s kulovitou korunou, která se velmi často pěstuje jako solitera. Dorůstá do výšky 4 až 6 metrů. Tento strom rozkvétá na přelomu dubna a května velkými vonnými jednotlivě postavenými květy. Nejčastěji se pěstuje Magnolia x soulangeana, mezidruhový kříženec s velkými růžovými květy.

Rostliny pro krásnou zahradu – Azalka

Azalky nebo také rododendrony jsou kompaktní nízké keře, které většinou ani na zimu neopadávají. K nám se dostaly ze své domoviny v Číně a jsou pěstovány v mnoha druzích a odrůdách.

Nepřehlédnutelné „Andělské trumpety“

Durman (andělské trumpety) je velmi hojně rozšířenou rostlinou, která nám kvete po celé léto krásnými, barevnými a velkými zvonkovitými květy, které nikdo nepřehlédne. K těmto rostlinám by neměly mít přístup malé děti, protože durmany jsou velmi jedovaté!

Vodní rostliny – okouzlujícím králem vodní říše je leknín

Leknín bílý, růžový je nejpoužívanější vodní rostlinou, kterou vysazujeme pro okrasu zahradních jezírek či jiných vodních ploch. Pozor! Leknín má rád především slunce a teplou vodu.

Vykouzlete si zahradu jako z pohádky

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies