Pěstujeme okrasné traviny v zahradě

Podzimní období nepřeje letním květinám, přesto můžete mít zahradu plnou krásných rostlin. Vysázejte okrasné traviny, které se v tomto období plně projeví.

Okrasné trávy v zahradě

Okrasné rostliny můžete sázet i na podzim

I když je léto a jeho barvy definitivně pryč, letní rostliny už dávno odkvetly a zahrady se připravují k zimnímu spánku, stále existuje možnost, jak záhony v sychravém období zkrášlit. Kromě typicky podzimních rostlin a keřů si na zahradě můžete vysázet okrasné traviny, které jsou schopné přežít i krutější zimy, aniž by se jakkoli poničily. Jedinou hrozbou okrasných travin je příliš velká nadílka sněhu, která by rostliny mohla polámat.

Ideální období pro sázení travin je jaro, přesto se některé druhy mohou zasadit až na podzim. V zahradnictvích jsou právě v tuto dobu k vidění i k dostání rozmanité druhy okrasných travin v celé své kráse. Jsou-li některé z nich v plastových květináčích nebo v kontejnerech, nečekejte až do jara a klidně se pusťte do sázení a to nejlépe před prvními mrazíky. Vždy se ale informujte, zda travina skutečně přečká zimu bez následků. Některé traviny potřebují pokrývku před mrazem, jiným nesvědčí vlhko.

Okrasné traviny, které před zimou nemusíte seřezávat

Dochan východní

Dochan východní pochází z Kavkazu a dorůstá do výšky 40 cm. Kvete od července do září, je mrazuvzdorný. Barva listů je šedozelená a roste v uspořádaných trsech.

Ozdobnice

Druhů ozdobnic existuje několik, některé z nich nekvetou vůbec, jiné pravidelně. Všechny jsou ale mrazuvzdorné a dorůstají do výšky až tří metrů.

Ostřice horská

Ostřice horská pochází z domácích řad a pyšní se hustými trsy, které dorůstají do výšky 25 cm a jsou široké až 50 cm. Na jaře a v létě jsou její listy zelené, na podzim se zbarvují do zlatohnědé barvy. Je plně mrazuvzdorná, vydrží přes celou zimu, na jaře se ale musí seříznout.

Pěchava vápnomilná

Pěchava vápnomilná má svůj původ ve Střední Evropě, v Anglii a ve Skandinavii. Roste v trsech, které jsou široké zhruba 25 cm, listy dorůstají do výšky 15 cm a v období květu jsou až do výšky 25 cm. Kvést začíná brzy na jaře, je plně mrazuvzdorná a po zimě potřebuje seříznout.

Řez ovocných stromů na podzim a v zimě

Výsadba cibulovin na podzim

Podzim v zahradě - ideální čas na hnojení rostlin

Podzim s dětmi a výroba draka

Péče o zahradní jezírko na podzim

Cibuloviny a hlíznaté rostliny

Podzim v zahradě

Živé ploty - výsadba, údržba, stříhání

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies