Omítka je vizitkou domu

Rozhodli jste se dát vašemu domu nový kabát a nevíte si rady? V následujícím článku vám poradíme, jaké jsou technologie, typy omítek a jiné důležité informace, které vám mohou napomoci ve výběru.
Omítka

Proč je omítka tak důležitá?

Především je důležité si uvědomit, že omítka neslouží pouze jako estetický prvek u vašeho domu, ale hlavně dům chrání a zabraňuje mnoha nepříjemným faktorům, jako je nepříznivý vliv počasí.

Omítky – typy

V současné době na trhu existuje množství základních typů omítek, které uspokojí zákazníka. Nejpoužívanějším typem je omítka vápenná, která se aplikuje v hladkém provedení. Následně je možno podle požadavků zákazníka upravovat povrch a barevný odstín.

 

Vápenocementová omítka se provádí podobným způsobem. Dalším typem je omítka sanační, která je vhodná především pro zabraňování vlhkosti. Omítka stříkaná se aplikuje přímo na zdivo a ze všech uvedených druhů je nejméně výhodná, jelikož její nanášení není ošetřeno žádnou podkladovou vrstvou. Současný trh nabízí také tenkovrstvé omítky, jejichž standardní hloubka se pohybuje do pěti milimetrů. Tyto omítky jsou velice oblíbené, ale hodí se spíše pro domy, které jsou umístěny ve stabilním prostředí, kde nedochází k přílišné vlhkosti ovzduší nebo častým dešťovým srážkám.

Omítky domu – barevný sortiment

Dnes si můžete vybrat barvu omítky, která vás jen napadne. Nabízí se i kontrastní zářivé barvy, které však často nejsou příliš doporučovány. Barvu omítky byste měli sladit především s celkovým prostředím exteriéru.

 

Jak se říká, sto lidí, sto chutí, a najdou se i tací, kteří si omítku domu zvolí hned v několika kontrastních barvách. Pokud patříte mezi ně, předem raději zvažte, zdali by se podobné provedení slučovalo i s okolím. Neprohloupíte, pokud zvolíte teplou, příjemnou barvu, kterou nic nelze pokazit. Nejoblíbenějšími jsou teplé tóny žluté, krémové nebo červené barvy. Zvažte také, zdali ve vašem okolí není vysoká prašnost – pak je vhodné vybírat mezi tmavšími odstíny, aby se uchoval čistý a nepoškozený vzhled.

Vnitřní omítky do bytu

Na trhu je k dispozici také velké množství omítek pro vnitřní použití. Velmi oblíbené jsou především z toho důvodu, že přinášejí moderní a netradiční vzhled.

Zajímavé tipy

Zahrada podle znamení zvěrokruhu

Svítící květináče jako dekorace

Solární lampy - estetické a úsporné

Venkovní osvětlení - posviťte si na zahradu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies