Okurky – rychlokvašky
Okurky mají příznivý účinek na celý lidský organismus. Čistí střeva, zbavují tělo zplodin, pomáhají snižovat tělesnou hmotnost, zlepšují zužitkování bílkovin, posilují imunitní systém, léčí následky úpalu, pomáhají při bolestech očí, zmírňují potíže ledvin, posilují pokožku a vlasy.
Co budeme potřebovat k přípravě rychlokvašek
1 kilogram okurek, 4 velké paličky česneku, snítka kopru i se šlahouny, vinné a višňové listy, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 4 lžičky soli, 1 litr vody.
Postup přípravy rychlokvašek
Okurky dobře omyjeme, necháme osušit a poté je vidličkou propícháme. Vodu, pepř, bobkový list a sůl krátce povaříme a necháme vychladnout. Do láhve natlačíme vrstvu okurek, mezi ně dáme rozčtvrcené stroužky česneku, poté vrstvu kopru, na něj vinné a višňové listy a další vrstvu okurek.
Zalijeme studeným nálevem, zatížíme, zakryjeme a necháme kvasit 4 dny. Okurky nenechávejte kvasit v ledničce, ideální je nějaké teplé místo v bytě.
Diskuze