Netradiční stromy do vaší zahrady

Chcete mít na své zahradě něco netradičního? Uvažujete o nějakém zajímavém stromu, který vám bude závidět i váš soused? Nechte se inspirovat našim článkem o netradičních stromech do moderní zahrady.
Strom, jehličnan

Metasekvoje čínská (Metasequoia glyptostroboides)

Metasekvoje čínská je opadavý jehličnatý strom původem z Číny, který svým vzhledem připomíná tis opadavý. Koruna je kuželovitého tvaru, ve své domovině metasekvoj dorůstá až do výšky 35 metrů. Jehlice jsou vstřícné, dvouřadě uspořádané, 10 až 25 milimetrů dlouhé, 2 milimetry široké. Na líci jsou jehlice modrozelené, na rubu světle zelené, s vyniklou střední žilkou. Zvláště efektní je metasekvoj jako solitéra poblíž vodní hladiny.

Jerlín japonský (Sophora japonica)

Jerlín japonský (Sophora japonica) je na půdu nenáročná dřevina původem z Číny, která snáší sucho a městské prostředí. Je poměrně odolná proti mrazu, na vlhkých stanovištích ale namrzá. Jerlín má vzdušnou, rozložitou korunu. Dosahuje výšky až 25 metrů. Listy jsou lichozpeřené, 15 až 25 centimetrů dlouhé, složené ze 7 až 17 lístků vejčitého tvaru. Kvete v červenci až srpnu drobnými, bledě žlutými (někdy narůžovělými) kvítky, uspořádanými ve velkých koncových latách, dlouhých 15 až 30 centimetrů. Pro zajímavost: Tento strom kvete nejdříve ve věku 20 až 25 let.

Wollemie nádherná (Wollemia nobilis)

Tento krásný a vzácný strom patří do čeledi blahočetovitých (Araucariaceae), stejně jako Gingo biloba. Zástupci tohoto druhu rostli na Zemi již v druhohorách před 200 milióny lety. Nyní se ji zahradničtí odborníci snaží rozšířit mezi zahrádkáře a zachránit tak tento druh před vyhynutím. Wollemie dorůstá až do výšky 40 metrů, má krásné dlouhé jehlice, které se v době kvetu zbarvují do světle zelené barvy a kontrastují tak s ostatními (staršími) jehlicemi tmavě zelené barvy.

Vykouzlete si zahradu jako z pohádky

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies