Netradiční pěstování pokojových rostlin

Pokojové rostliny se dají pěstovat i jinak, než v klasických květináčích. Jak jinak se dají pokojové rostliny pěstovat? Více se dozvíte v našem článku o netradičním pěstování pokojových rostlin.

Barevný květináč

Netradiční pěstování pokojových rostlin - pěstební nádoby

Jak jste se již dozvěděli v úvodu našeho článku, pokojové rostliny se mohou pěstovat i jinak, než v klasických květináčích. Velmi efektně vypadá pěstování rostlin ve skleněných nádobách (skleněných vázách, válcích apod.). Tento způsob pěstování vypadá velmi dekorativně.

Netradiční pěstování pokojových rostlin - pěstební substrát

Do skleněné vázy je dobré (pro ještě větší dekorativnost), zakoupit si v zahradnictví speciální gelovou hmotu, kterou po tom, co ji zalijete vodou, nabyde na objemu a ve skleněné nádobě vypadá velmi efektně. Tato speciální hmota se dá zakoupit v mnoha barvách. Velkou výhodou je také to, že dlouho v sobě udrží vodu a rostlinám tak poskytuje vlhké prostředí. Touto hmotou naplňte nádobu do ¾ a zbytek nádoby naplňte rašelinovým substrátem, do kterého zasaďte pokojové rostliny, které jste si předem vybrali – dle velikosti rostlin volte pěstební nádobu. Hezky vypadá také část, kde máte rašelinový substrát, obalit jemně mechem.

Vhodné pokojové rostliny

Pro tento druh pěstování se hodí zejména pokojové rostliny menšího vzrůstu či pomalu rostoucí (peperomia, zelenec atd.). Pokud budete sesazovat více druhů rostlin k sobě, nezapomínejte na to, že vždy sesazujeme k sobě rostliny se stejnými nároky na pěstování.

Další články o pokojových rostlinách

Pokojové rostliny a jejich rozmnožování

Pokojové rostliny potřebují tvarování a zastřihávání

Květináče pro pokojové rostliny - jak lahodit oku

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies