Nejroztomilejší dárek – britská stříbřitá kočička

Pokud si chcete pořídit kočičku, britská stříbřitá patří mezi nejroztomilejší rasy koček a navíc, její povaha uspokojí snad každého majitele. Stříbřitých britek je zatím velmi málo, přesto se stávají jedním z neoblíbenějších plemen.
Koťátko

Nejroztomilejší dárek – britská stříbřitá kočka

Britská stříbřitá kočka může být jedním z nejkrásnějších dárků, které můžete věnovat nejen sobě, ale komukoliv, kdo má rád zvířata. Je totiž skvostem mezi kočkami a navíc má tak milou povahu, o které byste řekli, že se ani ke kočce nehodí. Je velmi milá a klidná, její osobnost je velmi přátelská. Skvěle vychází i s malými dětmi.

Britská stříbřitá – kráska a domácí mazlíček v jednom

Britskou stříbřitou kočku si lidé zamilovali především díky její zajímavé kresbě, kterou se žádná jiná rasa kočky nemůže pochlubit. Atraktivní vzhled doplňuje charakter ideálního domácího mazlíčka.

Chov britské stříbřité kočky

Pokud jde o péči o rasu britské stříbřité kočky, nevyžaduje nijak zvláštní podmínky. Nejspokojenější bude samozřejmě v domě nebo bytě a s radostí uvítá početnější rodinu, především díky její společenské povaze.

Britská stříbřitá kočka – znaky

Britská stříbřitá kočka má výraznou kresbu, laik by ji možná nazval „zmenšeninou sněžného tygra“. Má velmi milý obličej a převážně zelenohnědé oči.

Kde seženu britskou sbřítřitou?

Jak už jsme psali výše, britských stříbřitých koček je zatím jen velmi málo. Proto často dochází k tomu, že se kříží dva jiné druhy koček, koťátka si přesto kresbu zachovají. Často však dojde k tomu, že koťátka mají jiné zbarvení očí a kresba není hezká. Nejlépe uděláte, pořídíte-li si koťátko přímo z chovné stanice s PP.

 

Tiffany kočka

Kočičí plemena vhodná do bytu

Bombajská kočka (Bombay cat)

Americký bobtail

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies