Kočičí plemena vhodná do bytu

Ne každé kočičí plemeno je vhodné do bytu. Většina koček má divokou povahu a ke svému životu a pohodlí potřebuje mnoho prostoru. Avšak najdou se i klidnější kočičí plemena, která jsou do bytu vhodná.

Thajská kočka

Perská kočka

Perská kočka má klidnou i příjemnou povahu. Většinou to je trpělivé a skromné zvíře, které nepotřebuje trvalou osobní pozornost. Proto je vhodná do bytu i pro ty, kteří nemohou se svým kočičím přítelem trávit tolik času. Tato kočka je také velmi oblíbená díky své krásné srsti.

Americký bobtail

Americký bobtail je velmi přátelské a zvídavé plemeno kočky, které je vhodné do bytu. Americký bobtail má velmi rád děti a dobře se snese i s ostatními domácími mazlíčky. Je to pomalu dospívající plemeno a může trvat až tři roky, než dosáhne plného rozvoje, přesto je velmi oblíbené.

Sphynx - odlišné kočičí plemeno

Sphynx je bezsrsté plemeno koček. Má velmi vyrovnanou povahu, je temperamentní a neustále se živě zajímá o dění ve své rodině. Pro tuto povahu je kočka vhodná i pro malé děti. Velmi se odlišuje od ostatních kočičích plemen. Přestože kočky sphynx vypadají jako kdyby byly úplně holé, jejich těla jsou pokryta jemnými asi milimetr dlouhými chloupky.

Radgoll je hravé plemeno

Plemeno nazývané ragdoll je známé svojí klidnou a mírnou povahou. Ragdoll je velice čistotná a nehlučná kočka, která dobře snáší děti. Jsou to kočky hravé, mazlivé, zvědavé i nápadité. U ragdollů není péče o srst tak náročná jako třeba u perských koček.

Thajská kočka

Thajské kočky jsou oblíbené pro svou přítulnost, přátelskost, neodolatelný šarm a zároveň vysokou inteligenci. Thajské kočky, přestože mají poměrně živou povahu, se dovedou přizpůsobit tomu, co se po nich vyžaduje. Toto kočičí plemeno je také oblíbené díky jejich odolnosti, protože nejsou náchylné k onemocněním a dožívají se poměrně dlouhého věku (15 - 20 let).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies