Nebezpečí v zahradě

Myslete na bezpečí vašeho psa či kočky v zahradě. Na obě zvířata tady čeká spousta nebezpečných nástrah a lákadel, která je mohou zajímat a způsobit jim potíže. Pojďme se tedy podívat, na co je třeba dát velký pozor.

Pes na trávníku

Pozor na zahradní techniku

Sekačka, strunová sekačka, kosa, křovinořez či motorová pila. Tohle zahradní náčiní je pro psy i kočky velice nebezpečné. Během sekání zahrady by se pes měl pohybovat v bezpečné vzdálenosti od sekačky. I kámen, který od sekačky odskočí, může pro zvíře znamenat riziko. Strunová sekačka je velmi nebezpečná, o motorové pile nemluvě. Nikdy nevíte jak pes či kočka na zvuk nebo pohyb přístroje zareaguje. Může se leknout, uskočit a vy ve snaze se mu vyhnout můžete zranit sebe i zvíře.

Jedovatá zeleň

Že psi žerou trávu, je celkem známá věc. Proto bychom měli vědět, co nám na zahradě roste. Jedovaté rostli je třeba v zájmu zdraví zvířat omezit na minimum, nebo zvířatům přístup k těmto rostlinám znemožnit. Mezi jedovaté a velice často pěstované rostliny patří především narcis, tulipán, rododendron, lilie, náprstník, konvalinka, ocún, koniklec, břečťan a spousta dalších. Štěstí je, že většina jedovatých rostlin svým pachem psa i kočku odpudí.

Hrozba okrasných travin

Okrasné traviny, jejich semena a pluchy. Ve vlhku se semena začnou otáčet a zavrtávat do půdy. U travin hrozí, že se dostanou do spojivkového vaku psa. Semínka mají vroubky, obtížně se z oka vydělávají a působí bolest. Také trny a ostny rostlin mohou způsobit psům a kočkám bolest.

I hmyz může ublížit

Vosí či včelí bodnutí může vážně ohrozit především mláďata nebo rasy malé velikosti. Snažte se snížit riziko pravidelním sekáním zahrady. V trávě se totiž často nachází jetel, který na své květy hmyz láká. Za zmínku stojí také ochrana proti klíšťatům, nezanedbávejte ji. Psům i kočkám hrozí stejné zdravotní potíže v případě infikovaného klíštěte jako lidem.

Dávejte pozor i u ostatních prací na zahradě, například ořezávání větví či sklízení ovoce.

Zahrada a pes - kdo je tady pánem?

Moderní zahrada i pro vaše mazlíčky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies