Zahrada a pes - kdo je tady pánem?

Pes se hodí na zahradu beze sporu lépe než do panelákového bytu. I na zahradě se ovšem skrývají různá úskalí, kromě zničené zahrádky mohou nastat i jiné nepříjemnosti. Chcete vědět víc? Čtěte dál...

Pes, plot, zahrada

Pes a moderní zahrada

Pokud se rozhodnete mít zahradu udržovanou nebo na ni budete chtít dokonce něco pěstovat, záleží na tom, jakou rasu psa chováte. U větších plemen psů je zahradu potřeba vhodně přizpůsobit tak, aby se minimalizovali negativní dopady na její podobu.

 

Někteří psi vám na zahradě udělají neplechu: zadupané narcisy, tulipány, kosatce či ostatní květiny, proležená okna na pařeništi a vyhrabané záhony, ano i tohle psi dokážou...A proto většina lidí buď rezignuje na estetickou stránku věci a nebo alespoň cennější kousky chrání plůtkem. Další možností je být při výběru plemene psa opatrnější.

Chete živý plot a máte psa? Rady, jak na to ...

Nesázejte živý plot až k hranici pozemku. Psi rádi a často pobíhají kolem plotu, takže čerstvě vysazené stromky nebo keře by psa mohly poranit nebo naopak pes může novou výsadbu poškodit. Při častém pobíhání psa kolem plotu u něj vzniknou vyšlapané pěšinky. Ty je vhodné vysypat třeba štěrkem.

Psi rádi utíkají

Někteří psi se velice často toulají. To znamená, že je pes nucen k překonání překážky v podobě plotu. Rychle podhrabat nebo prokousat se umí spousta plemen, tato vlastnost je však dána jak plemenem, tak i výchovou. Je dobré věnovat oplocení pozemku náležitou pozornost. Útěky psů mohou být někdy nebezpečné...

Hlučný pes a sousedé?

Problémy se psem by mohly nastat třeba i se sousedy. Pokud se svými sousedy nemáte zrovna dobré vztahy, pořiďte si takového psa, který moc nevyje. Nenaděláte si zbytečně více problémů a navíc se i vy sami lépe vyspíte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies