Kameny v zahradě

Kameny jsou součástí každé skalky. Kameny můžete použít pro vytváření zahradních cestiček, k oblemování zahradních jezírek. Velké kameny lze umístit jako solitery, přilákají spoustu pohledů.
Vodopád v zahradě

Kamenné zahradní cestičky

Kamenné zahradní cestičky jsou velkým trendem. Svým vzhledem příliš nezasahují do estetického významu zahrady a jsou velmi praktické. Zahradní cestičku můžete vydláždit pomocí malých kamínků nebo zapuštěním velkých kamenů do země.

O zahradních cestičkách více v článku

Skalky – kameny jsou základem každé skalky

Základem každé skalky jsou kameny. Ať už malé nebo velké, dávají svým vzhledem skalce určitý horský efekt. Do skalek je nejvhodnější vysazovat nižší skalničky nebo trvalky. Jak zakládat skalku se dozvíte zde >>

Velké kameny – vhodné solitery do vaší zahrady

Velké kameny jsou vhodné jako solitery do vašich zahrad. Svým vzhledem, velikostí a umístěním mají tyto solitery z kamenů přitahovat pohled pozorovatele. Může to být jeden velký kámen nebo skupiny velkých kamenů.

Vodní jezírka obložená kamenama

Velmi efektně vypadají vodní jezírka, která jsou oblemovaná malými nebo většími kameny. Ideální jsou žulové nebo břidlicové.

Zakládáme zahradní jezírka s vámi - tipy a rady v článku

Kameninové zídky

Kameninové zídky jsou velmi častým řešením zahrad. Kameninové zídky také používáme, pokud chceme zpevnit svah v zahradě. Kameninové zídky jsou vám mohou sloužit i jako praktický součást zahrady. A záleží pouze na vás, z jakého druhu kamene si zídku do zahrádky postavíte.

Nejpoužívanější druhy kamenů

Mezi nejpoužívanější druhy kamenů patří:

  • Žula
  • Vápenec
  • Andezit
  • Pískovec
  • Břidlice
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies