Čistíme odpady a sifony v domácnosti

Zbytky jídel, tuků, mýdel, vlasy, kůže a další organické látky– to vše se dennodenně usazuje na stěnách potrubí a zpomaluje odtok vody. Vhodné je potrubí čas od času vyčistit. V dnešním článku Vám poradíme, jaké přípravky jsou vhodné.

Moderní umyvadlo

Čistíme odpady pomocí chemických prostředků

První, nejčastěji používanou metodou, jak vyčistit odpadní potrubí v domácnostech, je pomocí chemických prostředků. Na našem trhu jich je k dostání opravdu mnoho - ať už ve formě prášků, granulí nebo tekutých koncetrátů. Každý typ chemického čističe má své výhody a samozřejmě také své nevýhody.

Nevýhodou téměř všech chemických čističů je, že neodstraní z potrubí nánosy tuků, mýdla a vlasů, ale pouze dočasné ucpávky. Vlasy a další organické látky se v potrubí dále usazují a potrubí následně „zarůstá". Abychom předešli zarůstání potrubí je potřeba čistit odpady pravidelně, nejlépe co 14 dní. I tak se Vám může stát, že potrubí časem „zaroste".

Další nevýhodou chemických čističů potrubí je jejich složení, které příliš nepřispívá k ochraně životního prostředí. Při manipulaci s těmito prostředky musíme být zvláště pozorní, neboť se jedná o žiraviny, které dokáží při styku s pokožkou poleptat, mohou také člověku způsobit další závažné zdravotní komplikace.

Škrábeme stěny v interiéru

Interiérové versus exteriérové barvy

Čistíme odpady pomocí bio-enzymatických přípravků

Další možností, k životnímu prostředí šetrnější, je čištění odpadů pomocí bio-enzymatických přípravků (jedná se takzvané hladové bakterie). Tyto přípravky neobsahují žádné zdraví škodlivé bakterie, kyseliny, louhy ani fosfáty. Jedná se o směs mikrobiologických kultur a enzymů, které ekologicky rozkládají veškeré usazeniny organického původu jak v potrubí, tak také v sifonech. Stačí, když se dostanou do kontaktu z vodou - poté již samy začnou pracovat a produkovat speciální bílkoviny, které dokáží rozkládat organické látky.

Příznivá je také pořizovací cena za tyto ekologicky šetrné čističe potrubí, která se pohybuje na stejné úrovni, jako ceny chemických čističů.

Jak správně čistit žaluzie

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

Jak čistíte odpady a sifony v domácnosti právě Vy? Dáváte přednost chemickým čističům a nebo bio-enzymatickým přípravkům? Diskutujte pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies