Chutné recepty z rýže

Myslíte, že rýže nepatří mezi atraktivní potraviny, z kterých mohou být výtečné recepty? Tak to rozhodně není pravda. Přinášíme vám několik velmi chutných receptů, které si jistě rádi zopakujete.
Jídlo na talířích

Chutné recepty z rýže

Sushi s houbou shitake

Sushi patří mezi jedny z nejtěžších receptů na přípravu. Jedná se o japonské umění, které jen tak někdo neovládá. S trochou píle to ale jistě zvládnete a ještě dlouho si budete pochutnávat.

Příprava receptu: Plátek nori položte na podložku, sushi rýži rozprostřete na plátek tak, aby zůstal 3-4 cm nepokrytý pruh. Položte houby shitake, špenát a proužky tofu. Zvedněte rolovací podložku a srolujte dohromady. Tvar upravte jemným tlakem. Nechejte pár minut odležet a je hotovo.

Rýžové placičky se zeleninou

Potřebujete: 160 gramů kulatozrné rýže, 80 g tvarohu, malá lžíce olivového oleje, 200 ml piva, 160 g sýra, 50 g oliv bez pecky, 3 lžíce sezamu, špetka soli, špetka koriandru, sladká paprika, máslo.

Omáčka: 150 g zakysané smetany, 3 lžíce sladké smetany, půl lžičky kopru, špetka soli, sezamový olej.

Příprava: Smíchejte olivový olej, tvaroh, rýži a pivo a nechce 10 – 30 minut uležet. Olivy se sýrem a sezamem přidejte k uležené směsi. Okořeňte solí, koriandrem a sladkou paprikou. Na pánvi rozpusťte máslo a pomocí polévkové lžíce tvořte a smažte placky. Servírujte se smetanovou omáčkou.

Rýžový salát tří barev

Potřebujete: 250 g kulatozrné rýže, špetku soli, 150 g čerstvých žampiónů, rajčata, 1 jablko, 150 g sýra, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octu, pepř, špetka cukru, olivy, pažitka, bazalka.

Příprava: Rýži uvařte ve větším množství vody a přidejte sůl. Vařte 20 minut a dalších 10 minut nechejte uležet. Žampióny a rajčata nakrájejte na kolečka, sýr a jablko na menší kostky. Omáčku připravíte z oleje, soli, jablečného octa, cukru a bylinek. K uvařené rýži přimíchejte omáčku. Opatrně smíchejte a nechce odležet.

 

Rychlé recepty na slané koláče

Recepty na neobvyklé zeleninové saláty

Jak vylepšit nepovedené jídlo

Recept na známý Césarův salát

Bio strava - pro a proti

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies