Recept na známý Césarův salát

Receptů na dobré zeleninové saláty není nikdy dost, to jistě dosvědčí mnohé hospodyňky. Zpracovat syrovou zeleninu na chutný pokrm, aby si pochutnaly i děti, je umění. S naším receptem na Césarův salát se určitě zavděčíte všem.

Zelenina, salát

Césarův salát - chutný recept ze zeleniny (pro 3 až 4 osoby)

1 hlávkový salát, zálivka: 1 stroužek česneku, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička francouzské hořtice, 3 lžíce olivového oleje, sůl podle chuti, čtvrt lžičky vegety, čerstvý mletý černý pepř, 1 šálek osmažených chlebových kostek.

Recept na Césarův salát - jak na to ?

Ve velké salátové míse si připravíme zálivku. Smícháme citrónovou šťávu a olivový olej s rozdrceným česnekem, který ale dáme poté pryč. Přidáme francouzskou hořtici, vegetu, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Do připravené směsi vmícháme opraný a okapaný salát, který jsme nakrájeli na nudličky. Necháme chvíli uležet a mezitím si připravíme chlebové kostky. Ty nasypeme na porce hotového salátu a podáváme jako samostatný pokrm bez pečiva.

Česnekové croutons (osmažené chlebové kostky)

3 krajíce samožitného chleba, 2 kávové lžičky másla, 1 utřený strouček česneku

Česnekové croutons - postup přípravy

Chléb nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme utřený česnek, krátce posmažíme a česnek vytáhneme pryč. Stačí, aby máslo natáhlo jeho aroma. Pak za stálého míchání opražíme do křupava kostičky chleba, které jsme přisypali do pánve. Česnekové croutons můžeme s úspěchem využít i při přípravě jiných salátů, kterým dodají tu správnou tečku na konec.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies