Anglický trávník

Bez dobře upraveného okolí nemůže být krásný žádný dům. Vizitkou každého majitele je hlavně travní porost. Nestárnoucí klasikou je tzv. anglický trávník. Pokud po něm toužíte, jeho zakládání musí předcházet nakypření plochy a rozložení travního osiva.
Zahrada, altánek
Péči o anglický trávník budete muset věnovat spoustu času. Sekání, odstraňování plevelů, zálivka, hnojení. Poradíme vám, jak na to.

Anglický trávník - výsev

Nejlepší období pro založení anglického trávníku je jaro a začátek podzimu. Půdu vyčistěte od kamenů, kořenů a plevele a dobře jí přerýpejte. Přidejte travní zeminu a nechejte půdu 2 týdny odpočívat. Pak plochu urovnejte zahradním válcem. Týden po prohnojení půdy můžete trávník zasít. K rovnoměrnému osívání vám pomůže sypač. Půdu znovu uválcujte a rovnoměrně ji celou pokropte vodou. Zavlažujte ji mírně každý den. První stébla trávy vám začnou růst zhruba po deseti dnech.

Zvolte ideální travní koberec

Anglický trávník – péče

Jakmile trávník doroste do výšky 7 cm, zkraťte jej na polovinu. Trávníku dodávejte pravidelně živiny (hnojení), vzduch (kypření) a vláhu (zavlažování). Půdu hnojte sypačem podélně i příčně, nikdy však krátce po sečení trávníku. Na jaře odstraňte svrchní vrstvu mechů a odumřelé zbytky rostlin.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies