Travní koberce

Toužíte mít zahradu pokrytou krásným trávníkem, ale nechce se vám ho neustále zastřihovat a ošetřovat? Pořiďte si trávní koberec! Je moderní, méně náročný na úpravu a můžete jej užívat ihned.
Trávník, golf

Travní koberec – co to je?

Trávní neboli trávníkový koberec je předem vypěstovaný trávník, který speciální stroj odřízne i s potřebným drnem a svine. Pásy se pak pokládají na předem upravenou půdu.

Travní koberce – druhy

Travní koberce se nejčastěji prodávají v podobě pásů o rozměrech 100 x 40 cm nebo čtverců o rozměrech 30 x 30 cm.

Travní koberec – proč ano?

Travní koberec je vhodný do okrasných zahrad, parků a sportovních ploch, ale může zkrašlovat i vaši zahradu. Díky němu se nemusíte bát travních plevelí nebo chorob, řešit složení travní směsi, množství osiva apod. Nemusíte čekat několik týdnů, až tráva vyroste a můžete jej začít užívat hned. Navíc je všude stejně hustý a tím působí velmi esteticky.

Příprava půdy na pokládku

Před pokládkou travního koberce je třeba zbavit plochu starého porostu. Pak se půda zkypří a týden nechá v klidu. Pohnojí se, pokryje speciálním písčitým trávníkovým substrátem a teprve pak se může trávníkový koberec pokládat.

Travní koberce a pokládka

Po sloupnutí trávníkových pásů je pokládáme na délku tak, aby na sebe co možná nejtěsněji navazovaly. Přebytečné části pásů odřežte a položený trávník utužte válcováním.

Travní koberce a péče o ně

Po položení je třeba trávník po dobu dvou týdnů zavlažovat, a to minimálně jednou denně. První sečení můžete provést nejdříve po osmi dnech, kdy by měl trávník dosahovat výšky 8 cm. Zkracujte jej maximálně o třetinu své délky. V létě se seče jednou týdně, na jaře dvakrát. Do dvou týdnů od pokládky by mělo přijít na řadu hnojivo. Dlouhodobě působící hnojiva dodávají trávníku živiny po dobu až deseti týdnů. Zhruba po třech týdnech bude travní koberec dobře zakořeněn a spojen s půdou.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies