Zavlažování trávníku

Zavlažování trávníků je jednou z nejdůležitějších pěstebních činností, kterou je nezbytné provádět v teplých a suchých dnech. Trávník zavlažujeme ráno, kdy voda stihne vsáknout do půdy, ještě předtím než stoupne teplota vzduchu.
Tráva

Zavlažování trávníku

Trávník potřebuje vodu po celý rok, a proto je důležité, abychom mu dodali dostatečnou vláhu. Zavlažování trávníků je jednou z nejdůležitějších pěstebních činností, kterou je nezbytné provádět v teplých a suchých dnech. Chcete–li, aby Váš trávník byl krásně zelený, svěží a hustý v období letních vysokých teplot, musíme mu zajistit dostatek vody.

Kdy a jak zavlažovat trávník?

Trávník zavlažujeme ráno, kdy voda stihne vsáknout do půdy, ještě předtím než stoupne teplota vzduchu.Trávník vodu okamžitě nasaje a využije. Večerní závlaha způsobuje převlhčení a podporuje růst houbových chorob. K zalévání je nejvhodnější voda dešťová, ale trávník snese také vodu studní nebo z veřejného vodovodního řádu. Důležité je trávník zalévat ne příliš často, ale především vydatně.

Způsoby zavlažování trávníku

Nejjednodušším způsobem zavlažování trávníků je tzv. systém přenosný, který spočívá v použití hadic a zdroje vody. Tento způsob zavlažování je velmi náročný na čas a vyžaduje neustálou přítomnost obsluhy. K závlaze se dnes využívají především rotační a jiné postřikovače. Je možné do trávníků zabudovat také kapkovou závlahu. K novým způsobům, jak trávník zavlažovat, patří systém mnoha zavlažovacích systémů, které jsou umístěny pod povrchem půdy a vysouvají se časně ráno nad zem, zavlažují až do potřebné vlhkosti a pak se zasouvají zpět pod povrch.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies