Zděné ploty– inspirace při stavbě zděného plotu

Rozhodujete se, jaký plot si postavit kolem pozemku či domu? Pokud chcete mít na své zahradě soukromí a přitom se nezabarikádovat tlustým betonem, zvolte zděný plot. Zděné ploty dobře vypadají, dlouho vydrží a navíc se o ně nemusíte skoro starat. Jedinou nevýhodou moderního zděného plotu je to, že vám ho sousedi budou závidět.

Zděné ploty vypadají dobře v kombinaci s dřevěnými nebo plastovými plotovkami

Když se řekne zděný plot, byla by chyba představit si obyčejnou zeď z cihel. Zděné ploty mají mimo jiné tu výhodu, že je můžete velmi kreativně kombinovat s jinými materiály a vyžít se i v jejich tvarech a ozdobách. Přitom stále mají velmi dobrou „izolační“ schopnost, takže si za zděným plotem budete nerušeně užívat svého soukromí.

Váš nový zděný plotZděné ploty: VÝHODY a NEVÝHODY

• zděné ploty vydrží velmi dlouho a jsou pevné

• zdivo je možné různě kombinovat se dřevem, plastem či kovem

• celozděné ploty nevyžadují téměř žádnou údržbu

• za zděným plotem budete mít soukromí i od okolního hluku

• zděné ploty jsou dražší variantou oplocení domu

Jak postavit zděný plot Připravte si desítky litrů malty

Pokud si věříte a chcete si zděný plot postavit sami, máme pro vás návod jak na to. Není to ale žádná legrace a ve složitějším terénu na stavbu zděného plotu vlastními silami rovnou zapomeňte. Ke stavbě zděného plotu budete potřebovat tvarovky, které si vyberete a spoustu litrů malty. Barvu a texturu tvarovek si můžete zvolit z velmi široké nabídky specializovaných firem.

V nezámrzné hloubce (cca 70 cm) založíme betonové základy, které s plotem spojíme ocelovou výztuží. Jednotlivé tvarovky pokládáme přesně vždy podle nataženého lanka a do jejich dutin lijeme maltu. Ta tvarovky spojí a vytvoří pevný zděný plot. Pokud se rozhodnete pro celozděný plot, po zalití poslední řady ji zakryjte betonovými stříškami.

Zděný plot – moderní vzhled a dlouhá životnost

Mnohem vzdušněji ale působí, když zděný plot doplníte o dřevěné, plastové nebo kovové výplně. Tak docílíte toho, že váš pozemek se nestane opevněným hradem, ale příjemným místem pro relaxaci. Pro ryze rustikální stavby se ale nejvíce hodí klasické dřevěné ploty. Pokud naopak plánujte oplocení velkého industriálního pozemku, zvolte betonové ploty.

 

Autor: Viola Kratochvílová

 

Kde Vám postaví nejhezčízděné ploty Oslovte odborníka na ploty a oplocení!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies