Zateplení psí boudy

Zateplení psí boudy v zimním období má velký význam. Nejenže zateplením boudy zpříjemníte svému psovi bydlení v nepříznivém počasí, ale také ochráníte jeho zdraví. Potížím se má předcházet. Platí to i v tomto případě.
Pes, tráva, chodník

Proč je vhodné zateplit psí boudu?

Opět začíná období sychravých a chladných dnů. Určitě v tomto období nejraději vyhledáváte teplé a suché prostředí. Nezapomínejte na svého psího mazlíčka a zajistěte mu také teplé a suché místečko.

Nejvhodnější materiál pro zateplení psí boudy

Nejvhodnějším materiálem k zateplení psí boudy je polystyren. Polystyren je velmi vhodným a hojně doporučovaným materiálem k zateplení budov nejen proto, že má dobré izolační vlastnosti, nenasakuje vodu, ale také proto, že se v něm neudržují plísně ani hniloba. Nezapomeňte však polystyren krýt i zevnitř boudy, aby jej pes zbytečně neokusoval a nezpůsobil si tím zbytečné zažívací problémy.

Zateplením boudy ochráníte zdraví svého psa

Zateplením psí boudy zpříjemníte bydlení svému psovi v nepříznivém počasí, ale také ochráníte jeho zdraví. Pokud byste nechali svého psa v chladném počasí venku „jen tak“, může to mít za následek mnoho zdravotních problémů, které si vyžádají návštěvu zvěrolékaře. A věřte, že takové nachlazení nebo podchlazení není pro psa žádnou procházkou růžovým sadem.

I u pejska se může objevit tolik známá chřipka

Dopřejte pejskovi energetičtější krmivo

Nezapomínejte také na to, že psi žijící v zimě venku spálí více energie na zahřátí svého těla. Proto je vhodné během chladného období zvýšit pejskovi krmné dávky, nebo přejít na energetičtější krmivo. Můžete mu také suché krmivo, tedy granule, těsně před krmením zalít teplou vodou nebo teplým vývarem. Teplejší krmivo pejsek ocení.

Zimní péče o psí tlapky


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies