Výtoky z očí u psů

Trápí vašeho pejska pravidelné výtoky z okolí očí? Jak pečovat o oči psa? Jaké přípravky jsou vhodné k dezinfekci okolí očí u pejsků? To vše a mnohem více se dočtete v našem článku.

Štěnátka

Psí zdraví - výtoky z očí u psů

U mnoho psích plemen jsou výtoky z očí běžným jevem (velmi často se s výtoky z očí můžeme setkat například u maltézského psíka). Velmi často si majitelé pejsků myslí, že jde o nějakou nemoc, ale ve většině případů, jde jen o „pouhý“ výtok. Pokud však máte podezření, že výtoky jsou u vašeho pejska nějaké podezřelé, je vhodné navštívit veterinárního lékaře.

Péče o oči psa

Oči psa, který trpí výtokem z očí, je nutné pravidelně ošetřovat vhodným čistícím přípravkem. Velmi často používaným desinfekčním přípravkem je borová voda. O použití dalších desinfekčních přípravků je vhodné poradit se s veterinárním lékařem.

Vhodné přípravky na očištění očí u psů

Vhodným přípravkem na čištění výtoků z očí u pejsků je borová voda. Tato voda odstraní dokonale veškeré výtoky a nečistoty z oblasti okolo očí a pejskům neškodí. Borovou vodu lze zakoupit v kterékoliv lékárně. Cena se pohybuje okolo 20-ti korun.

Rubrika: Zdraví zvířat

I u pejska se může objevit tolik známá chřipka

Zimní péče o psí tlapky

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies