Výcvik psa – 3. díl

Při prvních lekcích výcviku pes obvykle dělá více věcí, které dělat nemá než ty, které dělat má. Chce to ale čas, praxi a trpělivost. Dnes se dozvíte, jak odnaučit psa štěkat, kousat a čůrat v bytě.
Pes u bazénu s mužem

Jak odnaučit psa štěkat

Štěkání patří k přirozenému projevu psů. Dnešní psi, chovaní v domácnostech, ale štěkají také když vycítí nebezpečí, vidí přicházet návštěvu nebo je rozruší cokoliv jiného. Zjistěte, kdy nejčastěji štěká váš pes, využijte této chvilky a několikrát opakujte: „ticho“. Držte mu před nosem pamlsek a jakmile štěkat přestane, obdařte jej. Tento postup opakujte a vyžadujte stále delší chvíle ticha.

Mláďata učí fenky mlčet tak, že jim jemným kousnutím sevřou čelist. Tohoto poznatku můžete využít. Zkuste mu také, až bude příště štěkat, dát povel „klid“ a sevřete mu na chvíli prsty tlamu.

Jak odnaučit psa kousat, co kousat nemá - zejména bačkory a vodítko

Stačí chvíle nepozornosti a své nové bačkory najdete rozkousané na cimpr campr. Psi si rádi hrají, zvláště v útlém věku, kdy se učí rozpoznávat předměty. Nějakým těm nehodám se nevyhnete, ale můžete jejich množství minimalizovat tím, že schováte vše, na co by pes mohl mít „chuť“ a poskytnete mu dostatek hraček.

Pokud jde o kousání vodítka, snažte se psa zaměstnat něčím jiným, třeba hračkou. Jestliže tato finta nepomáhá, zkraťte vodítko tak, aby na něj pes jednoduše nedosáhl.

Jak odnaučit psa čůrat v bytě

Malé štěně je jako malé dítě – je zcela normální, že se počůrává. Pokud ho chcete naučit čůrat venku, budete s ním muset zpočátku chodit ven skoro každé dvě hodiny přes den a minimálně dvakrát v noci. Jakmile pochopí, že se čůrá zásadně venku, začnete se sám dožadovat venčení.

Za vyčůrání se na správném místě ho chvalte, za počůrání v bytě kárejte, ale jen pokud ho přistihnete přímo při činu! Učit psa venčit se na noviny není dobré, špatně pak chápe, že se doma čůrat nesmí.

Vycvičte svého psa pořádně:

Výcvik psa – 1. díl

Výcvik psa – 2. díl

Tanec se psem

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies