Vybíráme obojek pro psa

Na trhu je k dostání velké množství obojků, které se od sebe liší nejen materiálem, ze kterého jsou vyrobeny, ale také svou délkou, šířkou či barevným provedením. Nevíte, jak vybrat ten správný obojek? Poradíme vám s jeho výběrem!

Pes s obojkem

obojekNa co si dát pozor při výběru vhodného obojku pro vašeho čtyřnohého mazlíčka

  • Materiál – k dostání jsou bavlněné, kovové, plastové, koženkové i kožené obojky. Nejlepší a mezi majiteli psů nejoblíbenější, jsou obojky vyrobené z koženky. Nejméně oblíbené jsou pak obojky kovové.
  • Délka obojku – abychom vybrali správnou délku obojku, je vhodné pejskovi změřit obvod krku tak, aby měl mezi krkem a obojkem ještě místo (aby bylo možné za obojek zastrčit jeden prst). Podle naměřené délky následně volíme vhodnou velikost.
  • Barva – pejskům to je většinou jedno, ovšem majitelé si na barvě obojku obvykle potrpí. Vyzkoušet můžete například LED obojky, které kromě toho, že jsou k dostání v pestré škále barev, po zapnutí také svítí. Díky tomu se vám pejsek při nočním venčení z dohledu jen tak neztratí.

Speciální obojky – feromonový či elektrický výcvikový

  • Elektronický obojek – nemusíte se bát, že by obojek pejskovi dával od rána do večera šoky. V případě, že pejsek neposlechne, obojek vydá pouze zvukový signál nebo slabé korekční impulsy, které jsou mu nepříjemné a donutí jej k žádanému chování. Obojky jsou vhodné pro psy již od šesti měsíců věku. Ovládají se dálkovým ovladačem, díky tomu umožňují kontrolu psa i na větší vzdálenosti.

Více o elektronických výcvikových obojcích se dočtete v následujícím článku >

  • Feromonový obojek – je to takový obojek, který je schopen pomocí feromonů v sobě obsažených pejska zklidnit ve stresových situacích, jako je například návštěva veterináře, cestování, příchod nového člena rodiny a nebo silvestrovský ohňostroj.

Více informací o feromonových obojcích se dozvíte zde >

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies