Feromonové obojky pro domácí zvířata

Potřebujete uklidnit svého psa či kočku, například při návštěvě veterináře? Pořiďte mu feromonový obojek s uklidňujícími účinky!

Pes, obojek

Co jsou vlastně feromony?

Feromony jsou přírodní chemické látky, které produkují jak lidé, tak i živočichové. Na rozdíl od běžných vůní je ale nelze zaznamenat čichovými žlázami v nose, ale orgánem ležícím na patře u ústí nosní a ústní dutiny (tzv. Jakobsonův orgán). Jakmile tento orgán feromony zaznamená, vyšle zprávu do mozku a začne stimulovat centrum sexuální rozkoše.

K čemu slouží a jak funguje feromonový obojek

Kromě klasických feromonů existují i feromony s uklidňujícím, ne stimulujícím účinkem, které vylučují zvířata v prvních dnech po porodu, aby uklidnili svá mláďata. Napodobeniny těchto feromonů se využívají k výrobě feromonových obojků. Obojek se tře o kůži, zahřívá se díky tělesné teplotě zvířete a feromony se uvolňují. Jakmile je mozek zaznamená, dochází k postupné úpravě emocionálních reakcí – zvíře je klidnější, poslušnější.

Feromonový obojek je určen pro kočky i psy

Feromonový obojek se doporučuje užívat k úpravě nežádoucího chování psa jako je nadměrné štěkání/mňoukání, destruktivní chování, úzkostlivost a podobně. Obojek zvláště pomáhá při stresových situacích jako je návštěva veterináře, cestování, příchod nového člena rodiny, Silvestrovské ohňostroje apod.

Jak používat obojek s feromony

Obojek se nasazuje psovi či kočce okolo krku tak, aby byl volný přibližně na dva prsty. Vyrábí se většinou v univerzální velikosti – přebývající část obojku po nasazení jednoduše odstřihnete. Doba účinnosti jednoho obojku je 30 dní, chcete-li nošení přerušit, je třeba obojek uložit do sáčku, ze kterého feromony nebudou dále unikat. Kůže psa musí být vždy suchá a neporušená, před koupáním tedy obojek sundávejte a vracejte až po úplném uschnutí srsti.

Cena a další informace

Cena za jeden feromonový obojek se pohybuje okolo 200 až 300 Kč. Obojek účinkuje okamžitě po nasazení, ne každé zvíře ale vykazuje okamžité výsledky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 7 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies