Nejlepší kuřecí křidýlka
12 kuřecích křídel
Marináda:
4 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce octa (vinný nebo jablečný)
4 polévkové lžíce sojové omáčky
4 polévkové lžíce bílého vína
1 čajová lžíce mletého zázvoru
6 stroužků prolisovaného česneku
6 polévkových lžic vývaru
Jak budeme postupovat
Křídla naložíme do marinády a po hodině obrátíme. Marinujeme alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Během pečení kuřecí křídla potíráme zbylou marinádou. Křídýlka jsou hotová, když maso změkne a kůže zčervená a je křupavá. Podle chuti dosolíme.
Recept nám zaslala paní Jana Vítovcová z Plzně
Další soutěžní recepty naleznete ZDE≥
Více informací o soutěži Pošli recept a vyhraj kuchařku, se dozvíte ZDE>
Diskuze