Skotská klapouchá kočka

Chovatelé doporučují pořídit si skotskou klapouchou kočku pouze tehdy, pokud se nehodláte stěhovat. Tato kočka nerada mění svůj domov a špatně si zvyká na nové domácí prostředí.
Skotská klapouchá kočka

Historie plemene

Původ skotské klapouché kočky se odvozuje od mutantní kočičky Susie, která se narodila ve Skotsku a byla počátkem 70. let dovezena do USA. Tam bylo vyšlechtěno plemeno, které je od roku 1974 registrováno největší národní organizací chovatelů koček CFA.

Charakter a temperament skotské klapouché kočky

Skotské klapouché kočky jsou velmi přátelské,vůči lidem nesmírně vstřícné a velmi pružně se přizpůsobují životním podmínkám. Skotské klapouché kočky vycházejí dobře s dětmi i se psy. Při styku s cizími lidmi nejsou nijak plaché. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, přítulné, temperamentní a hravé.

Srst a péče o ni

Skotská klapouchá kočka má srst krátkou, hustou, elastickou a měkkou, k tělu dobře přiléhající. Zbarvení může být zcela libovolné, jednobarevné, mnohobarevné, pruhované. Skotskou klapouchou kočku postačí jednou týdně vykartáčovat. Vzhledem k mimořádné stavbě těla by měl být podíl bílkovin v její stravě vyšší.

Více k péči o srst čtyřnohých mazlíčků v článku >>

Velikost a hmotnost skotské klapouché kočky

Váha skotské klapouché kočky se pohybuje v rozmezí 2,5 až 6 kilogramů.

Skotská klapouchá kočka - zajímavosti

Chovatelé doporučují pořídit si skotskou klapouchou kočku pouze tehdy, pokud se nehodláte stěhovat. Tato kočka nerada mění svůj domov a špatně si zvyká na nové domácí prostředí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies